Ljungberg in i historiens bästa Arsenal-elva

avJohan Linderstam

Röstades in av fansen

1 av 29 | Foto: STENSSONSBILDER AB
Fem år gammal flyttade familjen Ljungberg till Halmstad där Fredrik krävde att få spela med HBK. Här, som nummer två från vänster i mittenraden, på ett skolfoto från klass 8E på Örjansskolan.

Gunners-fansen fick en fråga: hur ser historiens bästa Arsenal-elva ut?

Svaret: Den innehåller David Seaman, Tony Adams – och Fredrik Ljungberg.

Foto: AP
Ljungberg uppskattas fortfarande av Arsenal-fansen.

Tidigare i somras bad Arsenal sina fans att formera den bästa Gunners-elvan genom tiderna.

Reglerna var enkla: inga aktiva Arsenalspelare och en traditionell 4-4-2-uppställning gällde.

Tar plats till höger

Nu har klubben börjat publicera elvan spelare för spelare, med början bakifrån, och efter att David Seaman, Lee Dixon, Nigel Winterburn, Tony Adams, Sol Campbell, Patrick Vieira och Liam Brady presenterats var det i dag dags för den bäste högermittfältaren att få ett ansikte.

Det tillhör Fredrik Ljungberg.

Gjorde 72 mål

”Det tog Freddie endast minuter att göra mål som avbytare i sin debut mot Manchester United och han skaffade sig snart ett rykte som en man för de stora matcherna”, skriver Arsenal på sin hemsida.

Ljungberg gjorde 72 mål på 328 matcher för klubben och var närvarande i 44 procent av fansens mer än 12 000 inlämnade elvor.

– Freddies bidrag till Arsenal Football Club var fullkomligt fantastiskt. Han är en vinnare och gav precis allt varje gång han spelade för oss. Han var en intelligent spelare och kombinerade det med en otrolig kämpa-karaktär, säger Arsène Wenger.

Ljungberg, 34, spelade i Arsenal mellan 1998–2007.

ARTIKELN HANDLAR OM