”Kan stämma City och lämna gratis”

FOTBOLL

Citys svar: Krav på 200 miljoner

Carlos Tevez bråk med Manchester City kan avgöras i domstol.

The Mirror skriver att 27-åringen ser över möjligheten att stämma Manchester City och lämna klubben gratis.

Klubben kan i sin tur kräva anfallaren på minst 200 miljoner kronor för skador han orsakat på sitt eget värde.

Manchester City har tvingats ge upp åtalspunkten spelvägran mot Carlos Tevez. Detta sedan ingen på avbytarbänken kunnat styrka att argentinaren vägrade bli inbytt i matchen mot Bayern München i Champions League.

”Är en möjlighet”

Klubben anklagar nu istället 27-åringen för att ha vägrat att värma upp och kan komma att ta sin egen spelare till domstol. Detta då soppan fått Tevez värde att sjunka från 415 miljoner kronor till 210 miljoner. Nu överväger City, enligt The Mirror, att stämma Tevez på mellanskillnaden.

– Möjligheten att stämma Tevez har diskuterats om vi tvingas sälja honom under värdet som sattes i somras. Om vi kan bevisa att han skadat sitt eget rykte och med det hans värde så är det en möjlighet, säger en källa inom klubben till tidningen.

Kan tvingas betala själva

City har ett skrivet bud från brasilianska Corinthians på motsvarande 415 miljoner kronor, som nobbades i somras, som bevis på Tevez dåvarande värde. Samtidigt kan det även bli så att klubben själva tvingas betala och släppa argentinaren helt gratis i januari.

Enligt The Mirror har Tevez kontaktat advokater för att i sin tur stämma Manchester City. Om 27-åringen lyckas kan han få rätt till kompensation för de tre år han har kvar på kontraktet, värt motsvarande 400 miljoner, och få lämna klubben utan att City får någon ekonomisk ersättning.

ARTIKELN HANDLAR OM