Chocken för landslaget

FOTBOLL

Kan missa VM

Stina Segerström har spelat sex av åtta landskamper från start den här säsongen.

Hon skulle varit given i sommarens VM-trupp.

Men nu kan hon missa turneringen.

I kvällens match mot Umeå skadade hon sig. De första rapporterna talar om en avsliten hälsena.

Göteborgs försvarare Stina Segerström har i år varit mer eller mindre given i landslagets backlinje. Sex av åtta matcher har hon spelat från start.

Men nu är frågan om hennes säsong är över.

I den 38:e minuten i Göteborgs match hemma mot Umeå fastnade Segerström i Valhallas konstgräs. Hon blev då liggande på marken och hade väldigt ont. Hon fick ledas bort från planen på bår, och matchen var naturligtvis över.

”Förutsätter det värsta”

Enligt Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson handlar det förmodligen om en avsliten hälsena.

– Hon sa själv att hon kände att det var något som small. Så vi förutsätter att det är det värsta. Allt annat är bara bra, säger han till TV4 Sport.

Är det så illa kan säsongen vara över, och därmed är VM i Tyskland bara att glömma.

När Sportbladet berättar för förbundskaptenen Thomas Dennerby blir han besviken.

– Först och främst är det ju tråkigt för henne, säger han, och fortstätter:

– Självklart så är det tråkigt för damlandslaget. Hon har gjort en väldigt bra vår och varit en av våra absolut jämnaste spelare, säger han.

– Men vi får ju vänta och se hur allvarligt det verkligen är, så allt jag säger är ju med en liten parentes. Men även om det är en svår ledbandsskada så kan det ju gå fem till sex veckor, och då blir det ju inte heller några matcher innan VM.

Jakobsson avgjorde

För Göteborgs del tog eländet inte slut där. Dessutom förlorade laget med 0–1, efter att Sofia Jakobsson efter 84 minuter vackert satt matchens enda mål med ett stenhårt skott ribba in. Förlusten innebär att Göteborg, som har varit ett givet topplag de senaste säsongerna, bara har en poäng efter tre matcher.

– Vi är ett lag som inte har bolltouchen. Vi har inget självförtroende. Målen som vi gjorde i fjol gör vi inte. Vi har hamnat i en formsvacka som vi inte trodde att vi hade, säger en klart frustrerad Torbjörn Nilsson till TV4 Sport, och fortsätter:

– Fortsätter det så här får vi se till att samla så många poäng som möjligt så att vi inte hamnar där nere.