Antonsson: Bara att ta av hatten

FOTBOLL

KÖPENHAMN. En matchanalys kan kompliceras in i oändligheten.

Mikael Antonsson väljer den enkla sammanfattningen:

– Vissa dagar måste man bara ta av hatten och erkänna att man förlorar mot ett bättre lag.

Foto: Bildbyrån
Antonsson lyckas inte täcka Anelkas skott.

Det blev en ovanligt tuff dag på jobbet för svenskarna i FC Köpenhamns försvarslinje.

Två baklängesmål, och det hade kunnat vara betydligt fler.

– Vi kommer inte upp i vår normala kapacitet, och det måste man göra för att vinna mot dem. Vi ger dem ett par stora chanser, och då gör de ju mål. Så bra fotbollsspelare är de, konstaterar mittbacken Mikael Antonsson.

Nicolas Anelkas första mål föregicks av en grov felpassning från FCK:s Jesper Grönkjaer. Antonsson försökte reda upp situationen med en glidtackling, men kom in i situationen ögonblicket för sent.

”De visar klass”

– Jag var helt säker på att jag skulle blocka skottet, men så är det. De gör vissa grejer halvsekunden snabbare än man är van vid, och den halvsekunden är så grymt viktig.

Alla FCK-svenskarna betonade ungefär samma saker efter matchen.

De var besvikna på det egna lagets prestation och de upprepade misstagen – samtidigt var de även rejält imponerade av motståndarna från London.

– Det är likadant på andra målet. Går den passningen som Lampard spelar till Anelka antingen tio centimeter åt mitt håll eller tio centimeter åt Oscar Wendts håll – då slår vi bort den. Och när man sedan ska täcka skottet så har han redan skjutit. Det är klass, säger Mikael Antonsson.

Målvakten Johan Wiland instämmer:

– Lampard gör väl lite av en Zlatan-passning, och Anelka gör det riktigt, riktigt bra när han skjuter på ett tillslag i fel hörn. Det är svårt när man är i förflyttning och inte får något frånskjut.

”Inte omöjligt”

Går det nu att vända ett 0–2-underläge till avancemang på Stamford Bridge?

Mikael Antonsson tror i alla fall inte att det är helt omöjligt.

– Vi åker inte dit och lägger oss på rygg. Det är inte omöjligt att vinna mot dem borta. Vi har sett att de har förlorat där förut.

ARTIKELN HANDLAR OM