Maldini, Baresi, van Basten och... Zlatan

FOTBOLL

Allegri: En av de största i Milans moderna historia

Foto: BILDBYRÅN

Ägaren Silvio Berlusconi firar 25 år som ägare för Milan när laget på söndag gästar Chievo.

Inför matchen hyllar Milans tränare Massimiliano Allegri anfallaren Zlatan Ibrahimovic som en av klubbens största under Berlusconis ledning.

– (Marco) van Basten, (Paolo) Maldini och (Franco) Baresi är de största som skapat historia i Milan de senaste 25 åren. Ibrahimovic och Ronaldinho är också en del för sina insatser på senare tid, säger Allegri.

Milan kommer att spela i specialdesignade tröjor med bland annat Silvio Berlusconis signatur på mot Chievo som en hyllning till ägaren som firar 25 år vid makten. På presskonferensen inför matchen handlade också mycket om Milans historia. En historia tränaren Massimiliano Allegri redan tycker att Zlatan Ibrahimovic är en del av.

”En del för sina insatser”

– Van Basten, Maldini och Baresi är de största som skapat historia i Milan de senaste 25 åren. Ibrahimovic och Ronaldinho är också en del för sina insatser på senare tid, säger Allegri enligt Milannews.

Allegri flaggar också för att laget, med Ibrahimovic, nu är redo för en ny storhetstid. Detta trots just Zlatans ord att Milan kanske inte är redo för att vinna Champions League efter 0-1-förlusten mot Tottenham.

”Vi kan vinna allt”

– Zlatan menade inte att vi inte är mästare. AC Milan är redo för en ny framgångsera. Det här är året vi börjar vinna. Vi kan fortfarande vinna allt. I London blir det en ny match och vi kommer att komma väl förberedda.

Zlatan valde Milan i somras före bland annat Manchester City eftersom svensken vill vinna Champions League. Men enligt Allegri är turneringen inte lagets viktigaste.

– Nu är det Chievo och inte Tottenham som gäller. Ligan är fortfarande vår första prioritet, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A