Italien rasar: Fruktansvärt

FOTBOLL

Experterna överens- Materazzi borde fått rött kort för påhoppet

Foto: serie a:s mest hatade Enligt en fotbollsexpert är Inters Marco Materazzi Italiens mest hatade spelare. Tacklingen i går på Zlatan lär inte ha gjort honom mer populär.

Italien rasar över det fula påhoppet som kan kosta Zlatan Ibrahimovic matchen mot Kroatien - och Sverige en VM-plats.

I natt tyckte både Juventus spelare och Italiens tyngsta fotbollsexperter att Inters Marco Materazzi borde ha visats ut.

- Det var en fruktansvärt ful tackling. Vi ska spela fotboll, inte sparka på varandra, sa en upprörd Pavel Nedved efteråt.

Nedved var bara en av många som var mycket upprörda över Materazzis fula påhopp på Zlatan. I Italiens största fotbollsprogram, Domenica Sportiva, visades Marco Materazzis fula bensax på Zlatan Ibrahimovic om och om igen. När en av experttyckarna sa att Materazzi borde ha visats ut applåderade hela studion.

- Domaren gjorde fel, säger Candido Cannavò, Gazzetta dello Sports legendariske tidigare chefredaktör och tillägger:

- Ibrahimovic vet hur han försvarar sig, det här var en frispark som skulle givit utvisning, säger Candido Cannavò till Sportbladet.

Kände ilska

Giorgio Tosatti, en av Italiens mest ansedda fotbollstyckare, höll med när man diskuterade Zlatans skada i Domenica Sportiva.

- Om någon går in för att skada någon annan så är det utvisning. Vi vet inte hur länge Ibrahimovic kommer att vara borta.

Juventus klubbdirektör Luciano Moggi uttryckte ilska och oro i natt.

- Ibrahimovic har fått en rejäl blödning tack vare Materazzis "eleganta" tilltag, säger Moggi ironiskt och tillägger:

- Jag hoppas att det bara är en ytlig skada.

Sportbladet nåddes sent i natt av uppgiften att Inters Marco Materazzi efter matchen gått till Juventus omklädningsrum för att kontrollera hur Zlatan mådde och be om ursäkt.

- Det enda jag bryr mig om är hur "Ibra" mår. Det var därför jag pratade med honom efteråt. Det var bara en tackling och sånt som händer. Men vissa människor har bara väntat på att det här skulle hända, så att de kan attackera mig, säger han till Tuttosport.

Stängdes av

Det här är inte första gången Marco Materazzi hamnar i blåsväder. Inter-backen är oerhört illa omtyckt i Italien för sitt fula och brutala spel. I fjol stängdes han av från allt ligaspel i två månader för att han slagit ner Sienas Bruno Cirillo i spelargången. För två år sedan skadade han Milans Filippo Inzaghi allvarligt under en träningsmatch. Milan-ledningen rasade och klippte ihop en video från lagens möten, som de skickade till förbundet. Det visade sig att Materazzi skadat fem olika Milan-spelare på bara ett år. Dessutom har Materazzi skickat Zlatan av plan en gång tidigare, efter en brysk tackling i en av årets försäsongsmatcher.

- Det finns nog ingen spelare i hela Italien som är så hatad som Materazzi, säger Luca Borioni, fotbollsexpert på Tuttosport.

Zlatans ersättare

Henke Larsson är given på topp mot Kroatien på lördag. Men vem ska spela bredvid honom om Zlatan stoppas av skadan.

Här är fyra som vill:

David Tanentsapf, Jennifer Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A