Lagerbäck tar inte åt sig: ”I min värld är det inte bra att göra ändringar ...”

FOTBOLL

BREMEN

Fansen var fortsatt besvikna.

Lasse Lagerbäck fortsatt nöjd med allt - utom att Sverige inte gjorde mål.

- Ibland vill inte bollen in, säger förbundskaptenen.

Foto: "Alla spelade bra."

Fotbollslandslaget har spelat sex landskamper i år - och gjort två mål, Anders Svensson mot Saudiarabien och Henrik Larsson mot Chile. Men efter 0-0 mot Trinidad och Tobago ser inte Lasse Lagerbäck landslagets måltorka i något större perspektiv:

- Vi avslutade 26 gånger i matchen. Det är extremt bra. Det här var en match där vi inte fick bollen i mål. Samtidigt gjorde målvakten en mycket bra match.

Finns det något du skulle viljat gjort annorlunda?

- Det är en väldigt hypotetisk fråga. Jag kan inte klaga på någon spelare. De spelade väldigt bra. Jag vet inte om några ändringar hade påverkat resultatet.

-I min värld är det inte bra att göra ändringar för tidigt eftersom spelet fungerade, vi skapade chanser hela tiden, säger Lagerbäck.

Efter lättare rehabträning och en halv fridag med fruar och flickvänner under söndagen fotbollstränar landslaget åter i dag i Bremen på förmiddagen.

Förstår inte kritiken

Senare på dagen har Lagerbäck en större genomgång med spelarna.

- Vi får se hur mycket vi kommer diskutera Trinidadmatchen med spelarna. Vi har lite mindre tid nu och prioritet nummer ett är Paraguaymatchen, säger Lagerbäck.

Förbundskaptenen vill heller inte ge sig in i någon diskussion om vem som ligger närmast till att få spela från start mot Paraguay av Anders Svensson och Kim Källström.

Många fans och experter menar att det svenska spelet fick ett lyft när Källström kom in på planen mot T&T.

- Alla spelare spelade bra. Jag kan inte förstå om Anders Svensson pekas ut som sämre än någon annan, säger Lasse Lagerbäck.

Michael Wagner