Allsvensk stjärna åtalad för misshandel

FOTBOLL

Misstänks ha slagit och sparkat sin flickvän blodig – får spela ändå

En allsvensk stjärnspelare i 20-årsåldern från en klubb i Västsverige har åtalats för misshandel, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt åtalet ska han ha släpat sin flickvän i håret och sparkat henne på benen.

Händelsen inträffade i slutet av april i år. Stjärnan och hans flickvän, som har barn tillsammans, hade varit på en fest i Göteborg och fortsatte kvällen på en restaurang i centrala staden.

Trots att de enligt flickvännen bägge två var berusade körde fotbollsspelaren bilen hem till flickvännens mamma. Där vaknade vittnen av att kvinnan skrek och ett vittne har berättat hur han såg en man slita i en skrikande kvinna som höll sig fast i bilen. Han drog ut kvinnan ur bilen och dunkade enligt åtalet hennes huvud i marken, skriver GP.

Vill inte anmäla

För polisen som kommer till platsen berättar fotbollsstjärnans flickvän att hon blivit släpad i håret och sparkad på insidan av låret. Polisen konstaterar att hon är röd och svullen på halsen och har ett sår på munnen. Polismannen säger också i åtalet att hansintryck var att mannen var rejält berusad, men inte flickvännen.

Flickvännen ville inte anmäla mannen utan sa i förhör att det var ett "vanligt gräl" och att det inte vore bra ifall hon anmälde eftersom de har barn ihop och för att mannen är allsvensk fotbollsspelare. Fotbollsspelaren förnekar att han ska ha misshandlat sin kvinna. Enligt hans berättelse var kvinnan för full för att gå och han försökte bara hjälpa henne.

”Hon är min kvinna och jag var med henne, varför skulle hon skrika på hjälp, men hon kan ha skrikit rakt ut för hon är en sådan person”, ska fotbollsspelaren ha gett som förklaring i förhör.

Klubben avvaktar

Sportchefen i den aktuella klubben säger att man haft ett möte om situationen, och att man talat med det berörda paret:

– De säger att de är helt oförstående till det här. De ställer sig frågande och tycker att det är upprörande att det går vidare mot deras vilja. De menar att det var ett vanligt gräl. När jag läser åtalat kan jag konstatera att vi har två helt motstridiga versioner. Vittnen och en polis säger en sak och spelaren och hans flickvän en annan. Ord står mot ord. Jag kan inte säga att åtalet är fel, jag kan heller inte säga att min personal ljuger. För oss blir det naturliga i dagsläget att avvakta rättegång och dom, säger sportchefen till GP.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM