Svennis trissar upp alla förväntningar: Vi har en jättechans i VM

FOTBOLL

WATFORD

Sven-Göran Eriksson säger det engelsmännen vill höra.

Att det blir VM-guld.

Kritiken mot hans laguttagning har han ingen förståelse för.

- England har aldrig haft ett bättre lag, säger han.

Under åren i England har den pressade eller den extremt, intill självutplåning, diplomatiske "Svennis" framträtt många gånger.

Den man som i går mötte det engelska pressuppbådet i ett anskrämligt hotell i Watford var en annan man - en avslappnad Sven-Göran Eriksson dopad med segervisst självförtroende. Gång på gång sa han det som engelska journalister älskar att höra.

"Kan vinna VM"

- Vi kan vinna VM. Vi har en jättechans, det har jag sagt i ett år, sa Svennis innan han tog sats för att skruva upp de redan feberheta förväntningarna ytterligare:

- Jag är ännu mer positiv i dag än jag var före vi åkte till Portugal. Spelarnas testvärden var fantastiska. Under mina år i England har vi aldrig haft ett bättre lag.

På punkt efter punkt tillbakavisade han all kritik och farhågor om truppen.

Huruvida Theo Walcott verkligen håller i VM"

- Jag ångrar inte en sekund att jag tog ut honom. Han är en enorm talang. Om ni sett hans två mål på träningen i Portugal i fredags hade ni inte tvivlat.

Om han klarar pressen"

- Inga problem. Han är en stabil pojk. Han har inget att förlora, han har inget att frukta. Han var lika överraskad som alla andra när han blev uttagen.

Owen "Strålande"

Om att Michael Owen bara spelat en halvtimme i år"

- Jag har aldrig sett honom i så bra form och är inte ett dugg oroad. Han var strålande på träningarna förra veckan. Innan lägret Portugal var jag orolig. Det är jag inte längre. Michael lyser av längtan efter att spela fotboll, han jobbar stenhårt.

Om att Steven Gerrard och Frank Lampard inte fungera bra ihop"

- Vi ska vara glada att vi har två så fantastiska mittfältare i det här landet. De är så begåvade att de vet vad som måste göras på planen. Jag tycker de spelat bra tillsammans förutom mot Nordirland. Men då spelade ingen i laget bra.

När Sportbladet frågar om han funderat på vem som ska göra grovjobbet på mittfältet skrattar "Svennis".

- Jajamensan. Hur vi löser det ska jag berätta för dig innan Sverige-matchen. Eller efteråt, förresten.

"Tänker med hjärtat"

Vad Wayne Rooney beträffar var Svennis mer försiktigt. På torsdag röntgas den 20-årige anfallaren.

- På fredag vet vi förhoppningsvis mer. Kanske tänker jag mer med hjärtat än med hjärnan, men jag tror att han kommer att spela. Kanske inte från början, men i något skede kommer han att vara redo för spel.

Fler VM-relaterade nyheter:

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A