Kaká sprängde kroatisk mur

FOTBOLL

Oväntat jämn premiärmatch för Brasilien

Kroatien såg länge ut att hålla Brasilien stången i den haussade föreställningen på Olympiastadion i Berlin men i den 44:e minuten fick så Kaká bollen av Cafu.

Milanmittfältaren avancerande utanför straffområdet och placerade snyggt in 1-0 med vänstern förbi en chanslös Pletikosa.

Matchen slutade också 1-0 men en kroatisk kvittering hade inte varit orättvis.

Kakas segermål var första gången som Kroatien släppte bevakningen på den magiska kvartetten och det straffade sig direkt.

Annars stod matchen länge och vägde i den första halvleken med en halvchans för Ronaldinho efter en kvart.

Roberto Carlos fräste iväg ett skott från 30 meter som Pletikosa kontrollerat styrde över till hörna.

Vid den hörnan fick Ronaldinho bollen strax utanför straffområdet och sköt ett lurigt studsande skott som Pletikosa tvingades att styra ut till hörna.

Babic fick bästa chansen

Efter Kakas mål och välbehövlig paus satsade Kroatiens förbundskapten Zlatko Kranjcar mer på offensiven och det gav så när resultat. Dado Prso och Ivan Klasnic sköt varsitt hyggligt skott som dock inte vållade Dida några större problem.

Däremot fick Marko Babic en mycket bra chans efter 70 minuter. Fredrik Stenmans lagkamrat från Bayer Leverkusen stod helt plötsligt fri vid straffpunkten efter en hörna men skottet gick även den här gången rakt på Dida.

Ronaldinho visade inte sitt fulla register på Olympiastadion men hade ändå en farlig nick mot Pletikosa efter en dryg timme. Världens bäste fick spela hela matchen medan en blek Ronaldo byttes ut till förmån för Robinho.

Ingen dundrande föreställning av världsmästarna men så mötte man också ett lag som imponerade stort i VM-kvalet och förfogar över ett av världens bästa försvar.

Daniel Lagerqvist