Mobbade - får sparken

FOTBOLL

van Nistelrooy retade Ronaldo till tårar

LONDON

Först dog hans far. Sedan mobbades Cristiano Ronaldo av lagkamraten Ruud van Nistelrooy.

- Ronaldo lämnade en träning i tårar, säger en källa.

Nu får holländaren sparken från Manchester United.

Foto: Cristiano Ronaldo.

Efter ligaavslutningen i söndags stod det klart att Ruud van Nistelrooys tid i Manchester United är över. Han lämnade Old Trafford i vredesmod redan före avspark, när han fått beskedet att han inte skulle spela.

Efteråt var tränaren Alex Ferguson inte nådig i sin kritik av holländaren som gjort 150 mål under sina fem säsonger i klubben.

- Några incidenter under veckans träningar har fått mig att fundera över stämningen i laget. Det var en mycket viktig match och vi behövde ge allt för varandra. I det läget ansåg jag att Ruud skulle stå över, sa han efter matchen.

Allt mer isolerad

Engelska tidningar avslöjar nu att Ruud van Nistelrooy under säsongen blivit allt mer isolerad i laget. Framförallt är det Ryan Giggs och Cristiano Ronaldo som han hamnat i ständiga konflikter med.

Under en träning förra veckan retade holländaren Ronaldo för hans nära relation med den portugisiske hjälptränaren Carlos Queiroz.

- Är han din pappa, sa van Nistelrooy.

Inte ens när Cristiano Ronaldo påpekade att hans far avlidit nyligen slutade Ruud van Nistelrooy. Lagkamrater fick gå emellan för att undvika fullt slagsmål, innan den 21-årige portugisen lämnade träningen gråtande.

Inte välkommen

Alex Ferguson har fått klartecken av Manchester Uniteds styrelse att sälja Ruud van Nistelrooy. Han är inte heller välkommen att delta i hyllningsmatchen till Roy Keanes ära.

Anslöt till VM-truppen

Redan i söndags kväll flög van Nistelrooy hem till Holland och anslöt till den holländska VM-truppen tidigare än planerat.

I går kommenterade Ruud van Nistelrooy för första gången hans turbulenta avsked från Manchester United.

- Jag ville visa respekt för Roy Keane. Att jag inte får vara med i hans avskedsmatch gör väldigt ont, sa han kort.

Sparkad Ruud van Nistelrooy lämnade Old Trafford i vredesmod. Foto: AP Blev mobbad Cristiano Ronaldo är en av de spelare van Nistelrooy har hamnat i konflikt med. Foto: PETER VAN DEN BERG

Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM