Delad pott på Rambergsvallen

FOTBOLL

Nära första Öis-segern

Göteborg (TT)

Örgryte jagar fortfarande sin första seger i årets allsvenska.

Mot Häcken på Rambergsvallen blev det 2–2 sedan Örgryte ett tag haft ledningen med 2–1.

– Det känns tungt att förlora när vi i andra halvleken spelade bra och skapade chanser, sade Örgrytes tränare Zoran Lukic.

Det har nu gått nio omgångar av allsvenskan och Örgryte ligger på sista plats med endast tre poäng och Zoran Lukic menar att man i klubben nu måste diskutera vad som ska göras under VM-uppehållet.

– Något måste hända. Antingen att man förändrar i spelartruppen eller förändrar i tränarleden.

– Jag är beredd att lämna min plats om man kommer fram till att det är något fel i spelupplägget eller i träningen.

Öppnade starkt

Häcken öppnade matchen starkt och fick ett visst tryck mot Örgrytes mål. Örgryte kom dock tillbaka och jämnade ut spelet, men skapade inga målchanser.

– Jag är mycket missnöjd med den första halvleken. Där var vi inte bra, sade Lukic.

I slutminuten av den första halvleken kunde Häcken ta ledningen genom Jonas Henriksson som tryckte in bollen i mål efter en hörna.

– På grund av det hårda underlaget spelade vi medvetet på att få bollen så långt fram som möjligt och avgöra på fasta situationer, sade Häcken tränare Stefan Lundin.

Drygt tio minuter in på andra halvleken kunde Örgryte kvittera på en frispark som Ola Toivonen slog in från långt håll.

– Jag är missnöjd med att det målet godkänns. Örgryte ställde en spelare bakom vår backlinje och den spelaren rörde sig mot vår målvakt och då borde det vara offside. Vi måste få igång en diskussion om tolkningen av offside-regeln, sade Stefan Lundin.

Bara fem minuter senare tog Örgryte ledningen med 2–1 när Anders Prytz nickade i mål på en hörna.

”Blev nervösa”

– När vi fick ledningen kändes det som att vi hade kontroll på matchen, men vi blev nervösa och kunde hålla i matchen, sade Lukic.

Häcken tog tillvara på Örgrytes nervositet och kvitterade till 2–2 när Jonas Henriksson gjorde sitt andra mål med bara tre minuter kvar av ordinarie speltid. Det var också matchens enda spelmål.

– Det var otroligt starkt av oss att komma tillbaka och kvittera. Visserligen blev det bara en poäng, men det var viktigt att vi stod upp hela tiden. Det kan vi ta med oss in i uppehållet.

Zoran Lukic var absolut inte nöjd efter matchen.

– Jag är besviken att det blev 2–2. Vi hade ingen kvalitet i avsluten. Varken anfallsspelet eller försvaret fungerade. Allt kan bli mycket bättre.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM