Ranieri rasande efter Kamaras straff

Aboubakar Kamara snodde straffen från Aleksandar Mitrovic – och missade. 

Det gjorde tränaren Claudio Ranieri rasande. 

– Jag ville döda honom, säger han. 

Fulham behövde poäng mot Huddersfield för att inte hamna djupare ner i bottenstriden. När hemmalaget fick straff i den 81:a minuten uppstod ett bråk om vem som skulle ta hand om den. 

Aboubakar Kamara tog bollen och vägrade ge den till lagets förste straffskytt Aleksandar Mitrovic. Serben försökte ta bollen, men Kamara behöll den, slog straffen – och missade. 

På stopptid frälste Mitrovic i stället Fulham med matchens enda mål. 

– Det är en extraordinär situation att missa en situation i det läget. Kamara och Mitrovic hade nog kunnat bli värsta fiender. I stället räddar Mitrovic straffmissen själv genom att göra det där extremt viktiga målet, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat studion.

”Det är otroligt”

Fulhamtränaren Claudio Ranieri var allt annat än nöjd med Kamaras agerande. 

– Jag sa till honom att lämna bollen till Mitrovic för att det är han som ska skjuta strafffarna. Det är otroligt det han gjorde för han respekterade inte mig, klubben, lagkamraterna eller publiken. Jag har pratat med honom, det var inte rätt, säger han och fortsätter: 

– Jag ville döda honom. Det är normalt. För det är inte möjligt att man tar bollen.

Mitrovic var något mer förlåtande.

– Vi hade en liten argumentation och jag tycker att det är mitt jobb att slå straffarna. Han tycker inte det, men det respekterar jag. Jag har gjort samma sak tidigare, säger han till BBC.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.