Barcelonas och Messis fina form håller i sig

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Barcelona och Lionel Messis fina form håller i sig.

Men det var inte bara hemmalagets stjärnor som hyllades på Camp Nou.

Applåderna riktades också som en fin gest till en motståndare.

Barcelona och lagets stora stjärna Lionel Messi är inne i formstark period.

Om det är svårt att stoppa argentinaren i vanliga fall kanske det är ännu värre nu när han är inne i ett "flow".

Inför mötet mot Celta Vigo, en klubb som Barcelona historiskt haft svårt för, hade Lionel Messi på sina sju senaste starter gjort åtta mål och sex assist de senaste

Och nog var det han som var involverad i målen även den lördagen, när Celta Vigo kom till Camp Nou.

Messi i centrum

Barcelona tog ledningen i första halvlek efter ett samarbete mellan Lionel Messi och Jordi Alba. Messis skott räddades av Celta Vigos målvakt Rubén Blanco.

Men Ousmane Dembélé kunde trycka in returen.

Strax före pausvila var det dags för ett nytt skottläge från Lionel Messi. Och den här gången kunde Blanco inte stå emot. Assist från Jordi Alba, som hittade Messi igen. Och i sändningen i Strive efteråt hyllade han samarbetet med sin lagkamrat.

Har du en GPS för att hitta honom, undrade tv-reportern?

– (leende) Idag vid det första målet såg han mig, som han alltid gör, och jag spelade tillbaka. Före andra lyckades jag hitta honom och han missar aldrig därifrån. Jag vet att när jag hittar Lionel blir det alltid mål, säger Jordi Alba.

2-0 före paus blev också slutresultat.

Fin gest

Så inga fler mål från Messi. Men ett bevis på den hunger som Barcelonaspelaren visar just nu kom i andra halvlek när han dök mot en boll som kom in i straffområdet och liggandes försökte slå den förbi Rubén Blanco. De två Celta-försvararna som borde hunnit först kunde bara titta på.

Gästerna var nära att reducera i den 78:e minuten, men Barcelonas målvakt Marc-André Ter Stegen kunde norpa bollen i en tilltrasslad situation i straffområdet. Andra halvlek var jämnare spelmässigt, men det räckte inte för Celta Vigo.

Hemmalaget fick som alltid ett fint stöd från sina fans.

Men Barca-supportarna bjöd också på en fin gest mot Celta Vigos spelare Iago Aspas. Han tvingades lämna planen efter en skada i andra halvlek och fick ovationer när han haltade ut mot avbytarbänken.

Iago Aspas har bortsett från ett kort äventyr i Liverpool tillhört Celta Vigo sedan 2006. 

– Han är som vår Messi. Jag hoppas att han snart är tillbala, sa Celta Vigos Hugo Mallo om skadade lagkamraten. Enligt uppgifter blir Aspas borta i cirka en månad med en lårskada.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.