Bröderna Semas lyckosöndag

Storebror låg bakom Giffarnas 4–0-seger

avJohan Flinck

Foto: Erik Mårtensson/TT NYHETSBYRÅN

Bröderna Sema hade en bra söndag:

Ken Semas Watford skrällde mot Tottenham.

Maic Sema låg bakom Sundsvalls vinst mot Sirius.

– När alla tippade oss sist på upptaktsträffen sa jag att det var det bästa som kunde ske, säger Maic om Giffarna starka säsong.

Sirius läcker efter paus.

Sundsvall är effektivt i andra halvlek.

Det är två allsvenska sanningar 2018 som besannades i Sundsvall på söndagen.

Sirius hade inför dagens match släppt in 13 mål i sina första halvlekar i årets allsvenska för att sedan bjuda på hela 32 baklängesmål efter paus.

Samtidigt hade Sundsvall gjort 11 mål före paus och hela 21 i de andra halvlekarna.

Hallenius 12:e och 13:e mål

Därför var det knappast någon överraskning att det stod 0–0 i paus och att Sundsvall sedan avgjorde matchen i andra halvlek.

Först satte Maic Sema dit 1–0 efter en timmes spel på en trippelchans där Sirius målvakt Lukas Jonsson räddade de två första avsluten.

Tre minuter senare slog Sema en perfekt passning i djupled till målkungen Linus Hallenius som helt fri och behärskat satte 2–0 på ett tillslag.

I den 76:e minuten punkterade Giffarna definitivt matchen när Carlos Gracia tryckte dit en hörna efter att Sema nickat och bollen tagit på målvakts-Jonsson.

Just när matchen gick in på tilläggstid satte Hallenius sitt andra mål i matchen och 13:e totalt, vilket innebar 4–0. Därmed hakade anfallaren på Häckens Paulinho i skytteligatoppen.

Nu har Giffarna alltså gjort 25 av sina 36 mål efter paus.

– Ouff! Det visste jag inte faktiskt. Vi försöker vara påkopplade från början och jag brukar alltid säga att det är viktigt att göra första målet. Mern det visar väl bara att vi aldrig ger upp utan kör hela vägen och har det gått dåligt i första så ser vi till att bli bättre i andra, säger Maic Sema.

Ny sexa i tabellen

Fotbollsbröderna Sema hade alltså en rätt hyfsad söndag. Just innan storebror Maic började göra poäng i Sundsvall gick slutsignalen i derbyt London där Ken Semas Watford vände och skrällde mot Tottenham. Ken Sema blev dock kvar på Watfords bänk hela matchen.

– I dag fick han inte spela men han har varit med och bidragit i flera matcher och för mig är det riktigt bra så här i början. Det är en lång säsong i Premier League, säger Maic, som i början av veckan åker ner till Stockholm för att hälsa på Ken på landslagssamlingen.

Segern innebar att Sundsvall klättrade upp till sjätte plats i tabellen när 20 av 30 omgångar är spelade – mycket imponerande för laget som tippades åka ur allsvenskan.

– När alla tippade oss sist på upptaktsträffen ringde jag till Joel och sa jag att det var det bästa som kunde ske. De tror inte på oss och vi går in som underdogs i varje match. Vi har gett svar på tal och visat att vi är mycket bättre än vad folk förväntade sig, säger Sema.

För Sirius del innebar matchen att man för andra matchen i rad klappade ihop fullständigt efter en timmes spel. Mot Malmö senast blev det ju 0–5 efter att alla målen kommit mellan 62:a och 88:e minuten.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM