”Han är fotbollens Kim Kardashian...”

Neymar sågas av Joey Barton

avAndreas Käck

Publicerad:
1 av 3 | Foto: PAUL ELLIS / AFP

Joey Barton är känd för att vara frispråkig.

Nu går han till attack mot PSG som klubb och Neymar som spelare.

– Han är fotbollens Kim Kardashian, säger Barton.

Paris Saint-Germain har nyligen inlett ett samarbete med basketmärket Jordan, som en del i sin satsning att marknadsföra klubben världen över. Numera syns deras spelare – med storfräsare som Neymar, Kylian Mbappé och Edison Cavani i spetsen – anlända till matcherna iklädda stora ”hoodies” i stället för träningskläder eller kostym.

Detta har väckt reaktioner i fotbollsvärlden.

Och Joey Barton är inte sen att ge sig in i debatten…

”Seriöst?”

Skandalspelaren – numera tränare i League One-laget Fleetwood Town – tror knappt sina ögon.

– När man ser PSG-spelarna med Jordan-tröjor… Seriöst? Grabbar, det är ett basketmärke! Och ni är en fotbollsklubb… Det är konstigt, eller är det bara jag som tycker det?, säger han enligt ESPN.

Sågar Neymar

Barton är inte bara kritisk mot PSG:s samarbete med basketmärket Jordan. Han passar även på att ge PSG:s störste stjärna, Neymar, en släng av sleven – genom att stämpla honom som ”fotbollens Kim Kardashian”.

– Neymar är mer av ett marknadsföringsfenomen än ett fotbollsfenomen. Precis som Kardashians. Jag skulle säga att han är fotbollens svar på Kim Kardashian, säger Barton, som tidigare har kallat Neymar för ”fotbollens Justin Bieber”.

Kim Kardashian är en av världens mest omskrivna kändisar. Neymar är, enligt många, en av världens bästa fotbollspelare. Men enligt Joey Barton har han fortfarande långt upp till Lionel Messis och Cristiano Ronaldos nivå.

– Neymar är inte världens bästa spelare. Det fick vi ett bevis på i VM. Han är inte på samma nivå som Ronaldo och Messi. Det finns många andra spelare som är bättre än honom, säger Joey Barton.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM