Backen klar för City – klubbens dyraste någonsin

avFilip Durefelt

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix

Manchester City har gjort klart med sitt dyraste nyförvärv någonsin.

Från Athletic Bilbao hämtar man in mittbacken Aymeric Laporte – för 630 miljoner kronor.

– Jag är väldigt lycklig över att vara här, säger Laporte.

Manchester City leder Premier League överlägset, tolv poäng framför lokalrivalen Manchester United, och har bara förlorat en ligamatch hittills.

Och trots att man bara släppt in 18 mål på 24 matcher, näst bäst efter just United, så har man nu gjort klart med en ny försvarare.

På sin hemsida bekräftade Athletic Bilbao redan i går att en klubb hade aktiverat fransmannens Aymeric Laportes utköpsklausul.

”Ett av de bästa lagen i Europa”

Allt talade för att den klubben var Manchester City, och nu har de presenterat sitt nyförvärv som skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2023.

– Jag är väldigt lycklig över att vara här. City är en klubb med stora ambitioner och ett av de bästa lagen i Europa, säger Laporte till klubbens hemsida.

Då utköpsklausulen ligger på 57 miljoner pund, motsvarande 630 miljoner kronor, så blir Laporte Manchester Citys dyraste värvning någonsin.

Värvat försvarare för 2 miljarder

Det tidigare ”rekordet” hade Kevin De Bruyne som hämtades in för 55 miljoner pund 2015.

Värvningen av den 23-årige försvararen innebär att Manchester City har köpt försvarare för hisnande 190 miljoner pund sedan slutet av förra säsongen, skriver BBC Sport.

Med dagens penningkurs motsvarar det drygt 2 miljarder kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM