Vilt slagsmål i träningsmatchen

avMichael Wagner, Simon Norberg

FOTBOLL

ALGARVE/STOCKHOLM. Vilt slagsmål utbröt i träningsmatchen mellan Dalkurd och Shamrock Rovers.

Kebba Ceesay fick sina dreadlocks avslitna och en stund senare var ett 20-tal spelare inblandade i tumultet som gav två röda kort.

– Han drog mig i håret när jag drev bollen. Det är första gången det händer mig, säger Ceesay till Sportbladet.

1 av 6 | Foto: C MORE

Den allsvenska nykomlingen Dalkurd är just nu på försäsongsläger i portugisiska Algarve och deltar i The Atlantic Cup. Där ska de på sex dagar spela tre matcher.

Redan i första matchen, mot irländska Shamrock Rovers på Estadio Bela Vista i Portimao, hettade det till ordentligt.

Fick håret avslitet

Efter halvtimmen spelad hamnade Kebba Ceesay i en löpduell mot Dan Carr som drog honom rejält i håret.

Dalkurd-spelaren gav igen direkt och försökte sparka omkull irländaren. Båda blev då varnade av portugisiske domaren Daniel Cardoso.

Det blev startskottet på en känslostorm.

På tilläggstid urartade det sedan igen när flera spelare gick in våldsamt i flera dueller i följd.

”Kanske gillar mina flätor”

Shamrock-spelarna blev argast på just Kebba Ceesay och attackerade honom. Flera lagkamrater skyndade dit och slagsmål utbröt.

– Jag tyckte det spelade väldigt fult helt enkelt. Men det jag gör därefter är inte rätt och hör inte till fotbollsplanen, säger Kebba Ceesay när Sportbladet pratar med honom efter matchen.

Vad gjorde Dan Carr mot dig?

– Han drog mig i håret. Sen fällde jag ut ett ben och sen såg jag inte vad som hände. Tror jag fick en armbåge.. jag vet inte. Men jag började att blöda och fick en blackout, tappade fokus. Helt fel, men det händer.

Vad hände med ditt hår?

– Han kanske gillar mina flätor. Han drog mig i håret när jag drev bollen. Det är första gången det händer mig. Jag tycker de spelade hårt och aggressivt, men det är mycket som inte hör hemma på fotbollsplanen.

”Tar totalansvar”

Efter ett par minuter lugnade det ner sig och domaren nöjde sig med att visa ut Ceesay och Shamrock-spelaren David McAllister.

Dalkurd förlorade sedan matchen på straffar.

– Det enda jag kan säga är att grabbarna, står upp bra efter det röda kortet. Jag tycker vi är det bättre laget, sen förlorar vi på straffar.

Riskerar det här att stärka bilden av Dalkurd som ett opålitligt lag?

– Jag tar totalansvar för mitt agerande, det hör inte på planen. Jag tycker bara för att jag fick en blackout ska man inte dra hela föreningen över en kam. Då är man ute och cyklar tycker jag.

Nya tränaren Azrudin Valentic var förstås besviken över utfallet på matchen.

– Det var onödigt att reagera som vi gjorde. Vi ska fokusera på hur vi ville spela och undvika sådana situationer. Vi hamnade i deras fälla. Vi är här för att förbereda oss för Svenska cupen och allsvenskan.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM