Tv-profilernas skräckresa – chauffören somnade

Foto: BILDBYRÅN
Olof Lundh och Frida Nordstrand.
FOTBOLL

Frida Nordstrand och Olof Lundh är på plats i Abu Dhabi för att bevaka januariturnén för TV4.

Men vägen dit blev en skräckresa när taxichauffören somnade vid ratten under den två timmar långa taxiresan.

– Först blir man rädd och förbannad, säger Frida Nordstrand till Sportbladet.

Det nya fotbollsåret är här och för landslaget börjar det med sedvanlig januariturné. Den här gången i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

På plats för att bevaka landslaget för TV4 är Frida Nordstrand och Olof Lundh. Under kvällen reste duon från flygplatsen i Dubai till Abu Dhabi, men den två timmar långa taxiresan genom öknen förvandlades till en mardröm när taxichauffören somnade vid ratten.

”Mitt ute i ingenstans”

”Har just överlevt mardrömsfärd med taxichaufför som somnade, jo SOMNADE vid ratten hela tiden under en närmare två timmar lång bilresa.”, skrev Frida Nordstrand på Instagram när hon tagit sig fram till Abu Dhabi.

För Sportbladet berättar Frida Nordstrand om hur hon och Olof Lundh klarade sig igenom skräckfärden utan att drabbas av en allvarlig bilolycka:

– Det är ju mitt ute i ingenstans så man kan ju inte stanna eller kliva ur. Vi fick plocka fram våra reporterskills och ställa ALLA frågor man kan ställa! Två timmar av frågor, vi vet allt om henne nu. Men hon somnade alltså på riktigt, helt, så vi hade inget val. Fanns som sagt ingenstans att stanna, bara öken, skriver hon i ett sms och berättar vidare att det tog ett tag innan de fattade vad den ryckiga körningen berodde på.

”Kunde blivit intervjuprogram med livet som insats”

– Först trodde vi bara hon körde illa, sen såg vi i backspegeln att hon började blunda. Sen när hon nickade till helt med huvudet så fattade vi. Hon åkte helt ur fil. Först blir man ju rädd och förbannad men nu när vi faktiskt ”känner henne” så tycker man bara det är hemskt att hon jobbar långa nattskift för att hon inte har något annat val.

– Hon erkände heller inte att hon var trött utan sa att det var vinden som drog bilen. Men som sagt, vi kunde inte gärna kliva av mitt ute i öknen. Det var en riktigt team effort i alla fall, Olof och jag avlöst varandra i frågandet och hade man bara haft en kamera på det hela hade det blivit ett riktigt bra intervjuprogram, fast med livet som insats!

Sverige ställs mot Estland den 7 januari och Danmark den 11 januari.

Mest omskrivna i idrottsstjärnorna i svensk media 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM