Bekräftat: Björklund assisterande i Bajen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Hammarby har gjort klart med en assisterande tränare till huvudtränaren Stefan Billborn.

Förre landslagsspelaren Joachim Björklund, 46.

– Det finns få som tydligt personifierar försvarsspel som Jocke, säger sportchefen Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

För tre veckor sedan blev Stefan Billborn ny huvudtränare i Hammarby.

Och i dag presenterades hans nye assistent i klubben:

Förre landslagsspelaren Joachim Björklund, 46, som tillsammans med Pablo Piñones-Arce får en assistentroll.

– Teamet består nu av personer med olika kvaliteter som på ett väldigt bra sätt kan bidra till laget. Pablo och Joachim har olika och tydliga roller, samtidigt som vi måste inse att det inte är amerikansk fotboll med ett defensiv team och ett offensive team. Båda kommer att vara involverade i spelet på hela planen, men med lite olika infallsvinklar och perspektiv. Såväl försvarsspel som anfallsspel bedrivs ju över hela planen och i alla lagdelar. Nu blir det upp till mig att se till att alla får ut maximalt från sina spetskompetenser så att alla bitar hänger ihop, säger Billborn i ett pressmeddelande.

”Den ledartyp vi letat efter”

Björklund anslöt till ”Bajens” träningsläger redan under söndagen och har skrivit på ett kontrakt på ett år med option om ytterligare två års förlängning.

– Han blir en väldigt bra pusselbit i ledarteamet med sitt fokus på försvarsspelet. Med Stefan Billborn som huvudansvarig och med Pablos spetskompetens på planens sista tredjedel är Jocke precis den ledartyp vi letat efter. Han personifierade försvarsspelet redan som spelare och den som minns honom på planen minns en spelare som gjorde precis det han var bäst på och gjorde det väldigt bra. Så är han även som ledare och det är så Hammarby ska fungera, säger sportchefen Jesper Jansson.

ARTIKELN HANDLAR OM