Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Gojani nära Elfsborg

Blir inte Djurgården eller Östersund

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

GÖTEBORG. Landslagsmannen Robert Gojani, 25, har varit ett jagat byte.

Men nu är mittfältaren, enligt Sportbladets uppgifter, mycket nära en övergång till Elfsborg.

Där kommer J-Södraspelaren återförenas med sin tidigare tränare Jimmy Thelin.

När Jönköpings Södra åkte ur allsvenskan stod det klart att det skulle bli svårt för Smålandsklubben att behålla mittfältaren Robert Gojani, som dessutom har ett avtal som går ut i december.

25-åringen debuterade i landslagssammanhang med en gedigen insats i den första matchen, 1–1 mot Estland, under landslagturneringen i Abu Dhabi för ett par veckor sedan.

Jakt på mittfältaren

Utländska klubbar och allsvenska Östersund, Djurgården, IFK Göteborg och Elfsborg är några av de som nämnts och som varit på jakt efter den centrale mittfältaren.

Enligt Sportbladets källor med god insyn i Boråsklubben ska nu Elfsborg i princip vara överens med J-Södra om en övergångssumma för Gojani. Boråslaget tränas från och med den här säsongen av Jimmy Thelin, tidigare i J-Södra.

– Vi kommenterar inga namn. Om och när något blir klart kring spelartransfers så går vi ut med det då. Vi har en ny tränare i Jimmy Thelin som bekantar sig med truppen och ser över vad vi kan ha för behov av spelarförstärkningar, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Sportbladet.

Under landslagslägret i Förenade Arabemiraten sa Gojani till Sportbladet om Thelin:

– Jag vet inte om jag hade varit här utan honom, han har lärt mig så otroligt mycket. Jag vet inte hur jag ska tacka honom. Jag försöker säga det till honom men han säger bara ”sluta, Robert. Du har gjort det här själv”. Men jag har väldigt mycket respekt för Jimmy. Inte bara som fotbollsspelare, utan även som människa.

Nej till Montreal

Gojanis agent, Nima Modyr om uppgifterna om Elfsborg:

– Det är inget jag kan kommentera. Robert har haft ett väldigt bra år och många klubbar har hört av sig. Jag kan säga att Gojani har tackat nej till ett erbjudande från Montreal i MLS och vill fokusera på allsvenskan, säger Modyr.

Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: Allsvenskans 30 bästa värvningar

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Djurgårdens IF Fotboll