Kyler kroppen i 200 minusgrader

Haalands extrema vanor kartlagda – maximerar sin kropp

Uppdaterad 2022-10-17 | Publicerad 2022-10-16

Erling Braut Haaland, 22, tar varje tillfälle i akt för att få ett försprång gentemot sina motståndare.

Hans senaste inköp är inget undantag.

I sin kryoterapi-kammare kyler norrmannen ner kroppen i 200 minusgrader.

Han har hittills svarat för 20 mål på tolv framträdanden i Manchester City under sin debutsäsong i ljusblått och superlativen håller på att ta slut kring Erling Braut Haaland.

Men bakom målmaskinens framgångar finns en otrolig professionalitet.

Redan i tidig ålder – kanske som en konsekvens att han är son till den förre storspelaren Alf-Inge Haaland – förstod anfallaren vikten av att ta hand om sin kropp.

PLUS: ”Han växte plötsligt 20 centimeter på ett år”

Extrema vanor

Under senaste året har det framgått att norrmannen följt en rad udda hälsotrender för att få ett försprång gentemot sina motståndare.

Daily Mail, som uppger att han har lagt på sig tolv kilo muskler senaste 15 månaderna, har kartlagt Manchester City-stjärnans extrema vanor.

Bland annat filtrerar Haaland sitt vatten, äter hjärta- och lever från nötkreatur och använder sig av blåljusglasögon.

Högre kolesterol i organen

Organ som hjärta och lever är ofta näringsrikare än de flesta andra köttstyckena. Hjärtat är magrare än de flesta biffar, men fortfarande en rik källa till protein.

Baksidan är att det, precis som levern, innehåller högre nivåer av kolesterol och därför inte rekommenderas att ätas i överdrivna mängder.

Bortom kosten har 22-åringen nu också inhandlat en kryoterapi-kammare för cirka 635 000 kronor på sitt hem i England.

200 minusgrader

Kammaren kyler under korta perioder ner kroppen i temperaturer ner mot 200 minusgrader och det krävs skyddshandskar under användning. Kammaren bidrar till att påskynda återhämtning och förebygga skador. Den får emellertid bara användas i max fem minuter då riskerna för allvariga köldskador är stora.

På söndag springer Erling Braut Haaland ut på Anfield i Liverpool för att jaga nya mål när Manchester City är på besök för ett stormöte.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!