VM-truppen spikad – Asllani blir lagkapten

Reserven skickas hem

Publicerad 2023-07-22

WELLINGTON. Caroline Seger har tränat för fullt men startar inte mot Sydafrika.

Därmed blir Kosovare Asllani lagkapten i Sveriges VM-premiär.

Dessutom är truppen helt spikad vilket gör att Julia Zigiotti Olme får åka hem.

Läs mer: Avslöjar – här är Sveriges startelva i VM-premiären

När Sverige spelade det inofficiella VM-genrepet mot Filippinerna var Kosovare Asllani lagkapten, enligt Sportbladets uppgifter. Den svenska anfallaren spelade enligt egen uppgift 60 minuter och ska ha haft bindeln när hon och Magdalena Eriksson var på plan samtidigt.

Nu står det klart att det blir hon som är lagkapten i morgondagens VM-premiär mot Sydafrika, avslöjade Peter Gerhardsson på presskonferensen dagen före match.

– Jag älskar att ta ansvar ute på planen och tycker om att vara delaktig i spelet både på och utanför. Man känner lite extra ansvar men det är jag bekväm med men ute på planen gör vi det tillsammans och kompletterar varandra, säger Asllani.

Caroline Seger tillsammans med Kosovare Asllani

Hyllas av Magda

En annan som har varit lagkapten i Caroline Segers frånvaro är Magdalena Eriksson. Hon är dock helt nöjd med att det blir Asllani som är lagkapten.

– Det har varit så otroligt imponerande med ”Kosse” är hur självklart det är för henne att ta ansvar, det kommer så naturligt. Det känns som något hon bara växer av och det är väldigt inspirerat och häftigt och få förunnat. Hon lyckas alltid vara bäst när det gäller som mest och det är en väldigt viktig egenskap. Det är att vara ledare att kunna stå upp när det blåser, säger Eriksson.

Zigiotti Olme, i mitten, får åka hem från VM dagen före premiären.

Reserv åker hem

Peter Gerhardsson meddelade även att truppen är helt spikad. Caroline Seger har svarat bra när träningen har stegrats vilket gör att Julia Zigiotti Olme, som åkte till Nya Zeeland som reserv, kommer att åka hem.

– I dag efter träningen beslutade vi att Julia Zigiotti Olme åker hem. Hon var med för att backa upp om Seger inte skulle kunna köra. Eftersom Seger har stegrat och kört fullt så fattade vi beslut i dag. Det betyder att vi har en trupp fylld med 23 spelbara spelare, säger Gerhardsson.

Gerhardsson berättar att alla förutom Stina Lennartsson tränade för fullt dagen före match. Ytterbacken anslöt i går kväll efter att ha kallats in till truppen när Hanna Lundkvist skadade sig. Förbundskaptenen säger även att vare sig hon eller Seger är redo för 90 minuter mot Sydafrika men att han har goda förhoppningar om att alla andra i laget är det.