MFF:s stjärnvärvning ser ut att petas

Startade senast: ”Hjälper inte att gnälla”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
Strandberg.
FOTBOLL

MALMÖ. Carlos Strandberg debuterade från start senast.

Nu ser prestigevärvningen ut att petas trots att Markus Rosenberg är avstängd.

– Ibland blir det inte som man vill, säger Strandberg till Sportbladet.

Efter att bara fått 14 minuter i allsvenskan debuterade Carlos Strandberg från start i allsvenskan för Malmö senast mot Hammarby.

Trots att MFF gjorde fyra mål var inte Strandberg inblandad i något mål och byttes ut vid 3–0-ledning mot Alexander Jeremejeff, som kom in och satte 4–0.

– Jag tyckte att jag gjorde det okej. Det viktigaste var att laget vann efter att vi haft en lite sämre kurva, säger Strandberg efter tisdagens träning.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N

Men nu ser han ut att petas till matchen mot Östersund i morgon – trots att anfallspartnern från i söndags, Markus Rosenberg, är avstängd.

”Hjälper inte att gnälla”

För på den sista träningen, som för en gångs skull inte var bakom lyckta dörrar, före avresan till Norrland ställde tränaren Magnus Pehrsson upp med en, som det såg ut som, tänkt startelva när man tränade defensiva fasta situationer.

Och i den fanns inte 21-åringen med. Det gjorde däremot Jermejeff, som mot Östersund lär ackompanjeras av antingen Jo Inge Berget eller Kingsley Sarfo längst fram (den av dem som inte tar plats i anfallet tar hand om vänsterkanten).

Skulle du bli besviken om du inte fick starta igen, Carlos?

– Nej, det är en del av mitt jobb. Ibland blir det inte som man vill. Då får man ta det och inte stå och älta. I slutändan hjälper det inte att gnälla.

Tycker du att du borde få förnyat förtroende?

– Det är inte upp till mig att bedöma det. Jag tycker att jag gjorde en helt okej match. Men det är klart att jag kunde ha gjort det bättre, kommit till fler avslut och kanske gjort mål, säger Strandberg.

Ska vara flexibla

Pehrsson vill som vanligt inte avslöja något om startelvan.

Men vad talar för en startplats för Jeremejeff?

– Att Rosenberg inte är med och att han gjorde ett fint inhopp mot Hammarby så det känns som han bevarat formen även om han hade en dipp mot Örebro, säger Pehrsson.

Vad blir viktigast mot Östersund?

– Att vara flexibla. Östersdund har den senaste tiden bytt organisation nästan varje match och mitt under match. Vi ska ställa det bästa laget på plan som är flexibelt och som kan spela i olika organsiationer mot Östersund.

Det talar för att en spelare som Sarfo går in i laget (och Stradnberg ut) då ghananen kan spela på de flesta offensiva positionerna.

MFF saknar också avstängde Anders Christiansen. Där väntas Erdal Rakip gå in från kanten och ge plats åt Andreas Vindheim på kanten.

Magnus Wolff Eikrem och Felipe Carvalho är fortsatt skadade.