Icardi med stor show i Milanoderbyt

FOTBOLL

Milanoderbyt blev en riktig show – och Mauro Icardi, 24, stod för den främsta underhållningen.
Anfallaren levererade ett hattrick i matchen som Inter till slut vann med 3–2.
– Mauro var grandios i dag. Grandios, säger tränaren Luciano Spalletti.

Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN

Det blev ett underhållande Serie A-möte mellan rivalerna Inter och Milan. I den första halvleken bjöd Antonio Candreva på ett riktigt klassinspel när han hittade fram till lagkamraten Mauro Icardo. 24-åringen slog vackert in ledningsmålet till 1–0.

Milan inledde den andra halvleken starkt. Ett mål hängde tidigt i luften och därför var det inte helt oväntat när Suso slog in kvitteringen i den 56:e minuten.

Fullbordade hattrick via straff

Därefter var det återigen dags för Icardi. Ivan Perisic stod för ett fint förarbete när han fick in ett inlägg från vänsterkanten som argentinaren slog in på volley bakom Gianluigi Donnarumma i Milan-målet.

Det kom en ny kvittering. Giacomo Bonaventuras avslut var även det av hög kvalité och plötsligt stod det 2–2 på San Siro med nio minuter kvar av ordinarie tid.

Men Icardi var inte klar. Argentinaren fullbordade sitt hattrick några minuter från slutet sedan Ricardo Rodriguez dragit en motståndare i tröjan. Domaren Paolo Tagliavento pekade på straffpunkten och Icardi fastställde sedermera slutresultatet till 3–2.

”Komplett anfallare”

Efteråt hyllades Icardi stort av sin tränare Luciano Spalletti.

– Trots allt ansvar som vilar på hans axlar så lyssnar han och arbetar hårt för att vinna tillbaka bollen, säger Spalletti.

– Han är en komplett anfallare för sin ålder.

Inter hänger därmed på i toppen av tabellen och är nu två poäng bakom ledande Napoli.

Foto: MIGUEL MEDINA / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM