Larne, 67 – nu proffs i England

Foto: TT, TRANMERE ROVERS
FOTBOLL

Den förre journalisten Larne Wallisson, 67, har en speciell relation till engelska Tranmere Rovers.

Den är faktiskt så speciell att han ingår i proffstruppen.

– Med nummer 51 på ryggen är jag numera ”aktuell” som spelare inför varje match…fast jag har ännu inte fått någon speltid, säger han till Smålandsposten.

Larne Wallisson jobbade som sportjournalist och var hösten 1989 utsänd för att bevaka derbyt Everton-Liverpool.

Smålandsposten skriver nu om resan som slutade med att Larne tog ett helt nytt – och något oväntat – lag till sitt hjärta.

Dagen innan derbyt tog sig nämligen Larne och en kollega till Birkenhead och Tranmere Rovers hemmamatch mot Huddersfield.

Den dåvarande managern John King blev så imponerad av att 4–0-matchen och presskonferensen följdes av svenska journalister att han bjöd in dem till nästa träning.

– Då vi inte visste var de hade sin träningsplan, erbjöd han sig att hämta oss på hotellet i Liverpool, vilket han gjorde och vi var tillsammans med Tranmere en hel dag. Det var då jag tog Tranmere Rovers till mitt fotbollshjärta, säger Larne till Smålandsposten.

”En festlig grej”

Idag spelar Tranmere i engelska femteligan, National League. Den som går in på klubbens hemsida hittar pensionären Larne, med nummer 51, tillsammans med spelarna i proffstruppen.

”Position: Mittfältare. Tidigare klubbar: Växjö BK.”, går det bland annat att läsa i beskrivningen.

Förklaringen av den udda värvningen går att hitta i en ekonomisk sponsring förra våren. Inför köpet av Liverpool-talangen Jack Dunn gick nämligen Larne in med lite pengar, och de två supportrar som gick in med mest pengar blev lovade en plats i årets trupp.

– En festlig grej som jag tände på och med nummer 51 på ryggen är jag numera ”aktuell” som spelare inför varje match…fast jag har ännu inte fått någon speltid, säger Larne till Smålandsposten.