Uefa skjuter upp Champions League

avPatrik Brenning

Publicerad:

Alla matcher i Champions League och Europa League nästa vecka ställs in.

Det meddelar Uefa på fredagen.

Enligt fransk press kan säsongen nu komma att avgöras genom cupspel på en enda spelort.

Matcherna som berörs av fredagens beslut är de återstående i Champions Leagues åttondelsfinaler som skulle ha avgjorts 17 och 18 mars. Det är Juventus möte med Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea och Barcelona-Napoli.

Detsamma gäller alla Europa League-matcher planerade till den 19 mars.

Möte på tisdag

En direkt följd av beslutet är att lottningen av kvartsfinalspelet i turneringarna som skulle ha genomförts den 20 mars också skjuts på framtiden.

När matcherna kan spelas är ännu inte bestämt men Uefa hänvisar i sitt pressmeddelande till det planerade mötet mellan förbundets 55 medlemsnationer som väntar på tisdag.

Kan avgöras på samma spelort

Enligt L'Equipes uppgifter är Uefas plan för att rädda säsongen just nu ett förändrat slutspel för Champions League och Europa League.

Ett förslag från Uefa-presidenten Aleksander Ceferin är att turneringarna avgörs med singel- istället för dubbelmöten och att matcherna därmed spelas på neutral ort eller att spelort bestämt genom lottning.

Ett annat scenario som diskuteras är att samla de kvarvarande lagen, kanske redan vid kvartsfinalspelet, i en och samma stad för att minska riskerna för smittospridning vid resande. Där kan sedan de europeiska turneringarna avgöras i ett klassiskt cupspel.

Möjliga spelplatser är finalorterna för respektive turnering, Istanbul för Champions League och Gdansk för Europa League.

Foto: Andrew Medichini / TT
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM