”Har väldigt svårt att respektera honom”

Legendaren lämnar Chelsea – sågar tränaren

avPatrik Brenning

Publicerad:

Gary Cahill har vunnit allt med Chelsea sedan övergången från Bolton 2012 men knappt fått plats på bänken den här säsongen.

När 33-åringen nu lämnar klubben gör han det med att såga tränaren Maurizio Sarri som respektlös.

– Jag vill bara glömma den här säsongen, säger Cahill till Telegraph.

Gary Cahill har bland annat vunnit Premier League, Champions League och Europa League med Chelsea. Mittbacken har dessutom varit lagkapten för klubben och fanns så sent som förra sommaren med i Englands VM-trupp.

Trots det har 33-åringen inte startat en enda ligamatch den här säsongen och vid majoriteten av matcherna inte ens fått plats på bänken.

”Varit hemskt för mig”

När Cahill nu lämnar Chelsea då kontraktet löper ut gör han det med en stor portion besvikelse mot tränaren Maurizio Sarri.

– Den här säsongen har varit hemsk för mig personligen. Jag kommer bara försöka glömma den när jag lämnar Chelsea. Mitt sista minne kommer vara förra säsongens FA-cupfinal, säger Cahill till Telegraph.

1 av 2 | Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Gary Cahill hyllas i sista hemmamatchen

”Måste ge en förklaring”

Cahill, som enligt Sarri är för oteknisk för att få speltid, säger att han är mer besviken på hur tränaren hanterat petningen än på det faktum att han inte fått spela.

– Om du inte spelar en spelare i två, tre eller fyra matcher behöver du inte motivera det men om det går åtta eller nio matcher måste du förklara situationen. Vad är det som pågår? Men tränaren har inte gjort det. Jag har sett det här med några andra spelare som vunnit titeln med Chelsea också så det gäller inte bara mig. Det gör det väldigt svårt för mig att respektera någon som inte respekterar vad några av oss vunnit med klubben.

Gary Cahill kommer att fortsätta sin fotbollskarriär på annat håll. Enligt mediauppgifter är Fulham en tänkbar ny klubbadress.

Skytteligavinnare i Premier League på 2010-talet 00:51
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM