Zlatan Ibrahimovic

Så mycket pengar har Zlatan just nu

Ny genomgång avslöjar siffrorna

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Karriären börjar lida mot sitt slut.

Men det går inte direkt någon ekonomisk nöd på Zlatan Ibrahimovic.

Enligt Dagens Industri bedöms han just nu ha en total förmögenhet på minst 1,4 miljarder kronor.

I veckan publicerade Forbes sin årliga lista över de 100 bäst betalda idrottarna i världen. Jämfört med dem ligger Zlatan Ibrahimovic alltjämt i lä och faktum är att han under kalenderåret 2019 halverade sin vinst från intäkter utanför fotbollen.

Men 38-åringen lär inte vara allt för missnöjd, för enligt Dagens Industri bedöms han just nu ha tillgångar på minst 1,4 miljarder kronor.

Speciell strategi

DI skriver i sin genomgång att Zlatans affärsstrategi har varit att inte köpa in sig i företag med egna pengar, utan kvitta fordringar mot aktier genom att ställa upp i olika marknadsföringssyften.

Han har sedan tidigare haft uppmärksammade sponsoravtal med jättar som Volvo, Visa och Samsung. På senare tid har han dock engagerat sig i mer sportsliga branscher. Zlatan äger just nu 70 procent av aktierna i racketsportföretaget Padel Zenter, samt hälften av aktierna i ett holdingbolag som kontrollerar 47 procent av rösterna i allsvenska Hammarby.

”Gör det inte för pengar”

I en intervju med Dagens Industri år 2016 pratade ”Ibra” om sitt stora intresse för affärer utanför fotbollen. Han hävdade då att han inte engagerade sig i syfte att tjäna pengar, utan för att ”det är kul och intressant med nya utmaningar”.

– Jag gör inget av det här för pengar. Jag behöver inte göra någonting, varken nu eller efter min karriär, jag kommer att leva gott ändå. Det jag väljer att göra, gör jag av helt andra orsaker, sa Zlatan då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

QUIZ! Klarar du Frida Fagerlunds PL-frågor?

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

AC Milan

Fotboll