Ligue 1

”Spelarna utnyttjar situationen i PSG”

Nya uppgifter om Kylian Mbappés utspel

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Kylian Mbappé kuppade under den franska ligagalan och skickade ett meddelande till PSG:s klubbledning.

Nu skriver Le Parisien om ett maktvakuum i klubben som nu utnyttjas av Mbappé, Neymar och Dani Alves.

Kylian Mbappé överraskade de närvarande på den franska ligagalan i söndags med att ställa ett offentligt krav på PSG:s klubbledning.

– Det är ett läge för mig att ta mer ansvar. Det skulle kunna vara här i Paris, vilket skulle vara glädjande. Men det skulle också kunna vara någon annanstans med ett nytt projekt. Oavsett är jag vid ett vägskäl i min karriär, sa 20-åringen.

PSG dementerar Mbappé-flytt

Efter utspelet har spekulationerna varit intensiva kring anfallsstjärnans framtid. En utveckling som tvingat PSG att dementera att Mbappé är på väg att lämna Paris.

”Starka band har knutit Paris Saint-Germain och Kylian Mbappé samman i två år och vi kommer fortsätta vår historia tillsammans även nästa säsong”, skriver klubben i ett uttalande där de även understryker värdet av ”kollektivet”.

Samtidigt skriver trovärdiga Le Parisien hur Kylian Mbappés kupp är en del av ett nytt maktspel inom PSG.

Presidenten Nasser Al-Khelaïfi har sedan den tidigare sportchefen Leonardo lämnade 2013 varit klubben stora, och i många frågor enda, befattningshavare. Men presidenten, som bland annat sköter den personliga kontakten med klubbens spelare, har varit frånvarande sedan klubbens uttåg ur Champions League i början av mars.

Ingen från klubben på galan

Varken sportchefen Antero Henrique, vice vd:n Jean-Claude Blanc eller generalsekreteraren Victoriano Melero har nära kontakt med truppen och ingen från PSG:s klubbledning fanns heller på plats på prisgalan när Mbappé yttrade sina så uppmärksammade ord.

Enligt Le Parisien har stjärnspelare i PSG, bakom ordinarie lagkaptenerna Thiago Silva och Marquinhos, utnyttjat maktvakuumet för att stärka sina egna positioner. Dani Alves krävde nyligen i en intervju med RMC att klubbledningen ska lyssna mer på honom och även Neymar (som nobbade prisgalan för att festa med popstjärnan Rihanna istället) uttryckte nyligen en önskan att klubbens unga spelare ska “lyssna mer än prata”.

Enligt Le Parisien ska Mbappés utspel om större inflytande tas in i samma kontext som lagkamraternas kritik och situationen bäddar nu för en fullskalig maktkamp i omklädningsrummet.

– Jag har sagt vad jag hade att säga. När du är på en sådan här tillställningen har du möjlighet att skicka ett meddelande och jag tycker att jag tog den, sa Mbappé till pressen efter prisgalan i söndags.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Mbappé bara en simpel supporter

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1

Kylian Mbappé

Marquinhos

Neymar

PSG, Paris Saint-Germain FC