Djurgårdens smäll – Radetinac stängs av i tre matcher

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Haris Radetinac fick ett direkt rött kort i Djurgårdens kaosmatch mot Elfsborg.

Nu har disciplinnämndens dom fallit – stjärnan stängs av i totalt tre matcher.

– Disciplinnämnden har bedömt spelarens agerande som en överreaktion av normalgraden, säger nämndens vice ordförande Erlend Stavehaug till FotbollDirekt.

Djurgården besegrade Elfsborg med 2–0 i allsvenskans senaste omgång, men det var inte resultatet det talades om efter matchen.

Ett rött kort, en felaktig straff, mängder med gula kort och ett långt spelavbrott under den första halvleken på grund av en otäck skada stal rampljuset. Först efter 61(!) minuter kunde den första halvleken blåsas av.

– Det var den svåraste halvleken som jag dömt i hela mitt liv, sa domaren Glenn Nyberg till Sportbladet efter matchen.

Haris Raditinac var den spelare som syna det röda kortet efter att han sprungit ikapp Elfsborgsbacken Simon Strand och knuffat omkull honom. Huvuddomaren såg inte situationen själv och fick ta hjälp av sin assisterande Per Rehnlund för att veta vad som hänt. Resultatet blev ett direkt rött kort och nu har disciplinnämndens dom fallit.

”Överreaktion”

Djurgårdsspelaren stängs av i tre matcher.

– Beslutet är meddelat. Det blir utöver den automatiska avstängningen, säger Erlend Stavehaug från nämnden till FotbollDirekt.

– Disciplinnämnden har bedömt spelarens agerande som en överreaktion av normalgraden, vilket renderat i ytterligare två matchers avstängning.

Haris Radetinac missar Djurgårdens avslutande vårmatcher mot Östersund nu på söndag och Sirius borta lördagen den 1 juni. Han missar även en träningsmatch mot Sirius under sommaruppehållet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.