Klopp: ”Jag vill njuta av att vi vann”

MADRID. Sex finaler, sex raka förluster.

Och sedan rakt upp i sjunde himlen.

– Jag vill inte förklara hur vi vann, jag vill njuta av att vi vann, säger Jürgen Klopp.

Efter 90 minuters kontrollfotboll kan Liverpools tyske tränare sluta bry sig om den grunda analysen att han helt enkelt inte kan vinna finaler, eftersom han inte gjort det på väldigt länge.

När han förlorade sin första cupfinal som Liverpool-tränare (ligacupen mot Manchester City), konstaterade han att det fanns något bra med det.

– Vi har känt hur det känns att förlora. Nu får vi fortsätta och vi kommer att bli bättre. Det finns ljus i slutet av tunneln.

”Mest lättad”

Nu har han sett ljuset.

Hur det kändes: Inte så mycket som han trott.

– Jag känner mig mest lättad, ärligt talat, för min familj faktiskt. De senaste sex gångerna har vi alltid fått åka på semester med en silvermedalj, det kommer att bli annorlunda i år.

– Vi grät ute på planen, det var så stort, så känslosamt. Jag vet hur Tottenham mår nu, bättre än någon annan i världen. De har haft en fantastisk säsong de också, de hade förtjänat det här. Jag sa till ”Poch” direkt efter matchen, att han skulle vara stolt.

När Klopp förde Liverpool till Madrid var det genom en sinnessjuk vändning mot Barcelona, när han tog dem till pokalen var det genom en motsatsmatch mot Tottenham.

När han mötte pressen hade det hunnit bli söndag, men han var fortfarande europamästare i klubbfotboll.

– Det skönaste… Jag är glad för killarnas skull. Ni vet vad folk sagt om en del av dem. Jordan Henderson är kapten för Champions League-vinnarna 2019, det är skönt.  I kväll är det väldigt känslosamt, men jag är mycket lugnare än jag trodde att jag skulle vara. Det var inte viktigt för mig att hålla i pokalen, att se lyckan på läktarna var allt jag behövde. Jag ser mer fram emot att komma hem till Liverpool i morgon.

”Normalt halvfull efter 20 minuter”

– I förrgår pratade vi om min oturliga karriär… men jag ser alltid resan till finalerna också. Mitt liv är bättre än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Att vinna är coolt, men jag är intresserad av utvecklingen. Det här är bara början för den här gruppen, de har det bästa framför sig i sina karriärer.

Liverpools trupp är full av spelare som tagit omvägar i sina karriärer, nu är de europamästare och deras tränare är inte färdig än. När han pratar om framtiden är det med ett brett leende och ord som forsar ur munnen. De vann Champions League nu, de tänker försöka vinna Premier League nästa säsong.

– Jag pratade med Pep Guardiola på telefon häromdagen, säger Jürgen Klopp. Vi lovade varandra att vi ska sparka varandra i baken nästa år igen…

Till BT Sport gav den tyske tränaren sin allra mest segerrusig intervju.

– Normalt är jag halvfull 20 minuter efter en match, men nu har jag bara druckit vatten, sa Klopp.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.