Zlatans staty

Här fraktas Zlatan-statyn bort

Av: 

Emil Eiman Roslund

FOTBOLL

Zlatan-statyn har sågats av vid fötterna.

Nu agerar Malmö stad och har fraktat bort statyn för reparation.

”Beslut om placering tas efter februari”, skriver Frida Trollmyr (S), kommunalråd för kultur och fritid till Sportbladet.

Natten till söndag utsattes Zlatan-statyn för ytterligare vandalisering, den välte sedan den sågats av vid fötterna. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.

– Det var bra när den kom upp, speciellt för barn som är fotbollsintresserade. Men nu måste de flytta på den, säger Malmöbon Adrian Olivera.

”Kommer givetvis att polisanmäla”

Malmö stad tycker att det som skett med konstverket är ledsamt.

– Det är väldigt beklagligt, vi kommer givetvis att polisanmäla detta. Nu under dagen kommer vi att undersöka möjligheten att frakta bort statyn för reparation, säger Malin Tykesson, kommunikationschef på Fritidsförvaltningen Malmö stad till Sportbladet.

Under söndagen förflyttades statyn till än så länge okänd plats, kvar står endast fundamentet.

Ett medborgarförslag har lämnats in om att flytta statyn, i november sade Frida Trollmyr (S), kommunalråd med beredningsansvar för kultur och fritid, att det inte var aktuellt.

Nu säger hon att det kommer behandlas.

”Att vandalisera en staty är bara ovärdigt. Ett Malmöinitiativ angående placeringen har lämnats in, som kommer att behandlas någon gång efter februari. Bara på det sättet kan alla röster göras hörda och beslut fattas utifrån det”, skriver Trollmyr i ett sms.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Zlatan-statyn vält – avsågad vid fötterna

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatans staty

Malmö

Fotboll

Zlatan Ibrahimovic