Kulusevski efter landslagsplatsen: ”En dröm”

Dejan Kulusevskis, 19, succé i Serie A gav honom en landslagsplats i Janne Anderssons kvaltrupp.

Själv stod han på träningsplanen när beskedet kom.

– Jag trodde inte på det, men jag tycker jag förtjänar det, säger han i en kommentar till Sportbladet.

Med två mål och fem assist på elva matcher för Parma har 19-årige Dejan Kulusevski varit en av höstens stora genombrottsmän i Serie A. Den Atalantaägda svensken är nu en av de mest jagade unga spelarna i Europa.

Och i dag kom nästa steg när han blev kallad till Janne Anderssons landslagstrupp inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna. För Sportbladet sätter nu Kulusevski ord på den överraskande uttagningen.

– Jag är jätteglad över den här uttagningen, jag är verkligen det. Jag har drömt om att bli uttagen i landslaget sedan jag var ett barn och jag tror inte riktigt jag har fattar vad som hänt än, säger han och berättar att han trodde det skulle bli U21 även den här samlingen.

”Då såg jag att det var sant”

– Nu när vi kommit till gruppavslutningen trodde jag truppen skulle förbli den samma. Men jag tycker däremot att jag förtjänar det.

Beskedet fick han av landslagskollegan Riccardo Gagliolo. Men han trodde inte på honom.

– Jag var ute på planen här i Parma, vår träning var på väg att ta slut och jag stod och slog passningar med en lagkamrat när Gagliolo kom. Han skrek att jag blivit uttagen. Men jag trodde inte på honom, jag trodde att han skämtade med mig.

– Men när jag gick tillbaka till omklädningsrummet såg jag att det faktiskt var sant, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.