Emil Krafth: ”Har hört hur snacket har gått”

Svensken om första tiden i Premier League, tränaren Steve Bruce och om att bli pappa

LONDON. Efter nedslag i Italien och Frankrike har Emil Krafth landat i Premier League.

För Sportbladet berättar han om första tiden i Newcastle, hur det känns att bli pappa och om relationen till tränaren Steve Bruce.

– Det är lätt att prata med honom och han skojar mycket, säger högerbacken.

Emil Krafth är på gott humör. Inte särskilt märkligt kanske, med tanke på att Newcastle precis har slagit Tottenham med 1–0 på Tottenham Stadium.

Dessutom fick högerbacken, som anlände till Newcastle från Amiens för bara några veckor sedan, återigen göra 90 minuter.

– Det har känts väldigt bra, svarar Krafth på frågan om hur första tiden har varit:

– Jag ville ta ett mellanår i Frankrike, och nu fick jag chansen att komma hit. Det kändes som ett bra val. Den franska ligan och den engelska påminner om varandra rätt mycket. Det är ganska fysiskt, till skillnad mot Italien som inte riktigt passade mig.

Emil Krafth jublar efter segern mot Newcastle
Emil Krafth jublar efter segern mot Newcastle

”Sjöng Bob Marley”

Han pratar gott om sina lagkamrater.

– Grabbarna har tagit väl hand om mig. Det är lättare att komma in i det när man förstår språket, det var svårare i Italien och Frankrike.

Har du haft någon inkilning än?

– Haha jo, jag sjöng faktiskt i går kväll, till middagen. Jag skulle ha gjort det innan men det blev uppskjutet.

Vad blev det?

– Jag sjöng Bob Marley, ”Three little birds”.

Inget svenskt?

– Nej, de tycker det är roligare om man sjunger på engelska, så de förstår. Det var någon som sjöng på franska och holländska men då buade dem haha..

”Kan bara tala för hur det är nu”

Newcastle har varit i gungning under sommaren. Att Rafael Benitez bestämde sig för att lämna var ett tungt tapp och pressen på den nye tränaren Steve Bruce har varit stor.

– Jag har hört hur snacket har gått men jag var ju inte här förra säsongen, jag kan bara tala för hur det är nu, säger Krafth och utvecklar:

– Jag tycker att han är en bra tränare och en bra person också, det är lätt att prata med honom och han skojar mycket. Sen har jag inte känt honom så jättelänge, men första intrycket har varit bra.

Emil Krafth och Teemu Pukki
Emil Krafth och Teemu Pukki

Hans personliga målsättning är först och främst att få speltid.

– Ja, det är det väl. Spela så mycket som möjligt. Sen ska man inte bli sur om man får sitta på bänken ibland, men självklart kom jag hit för att få spela, säger Emil Krafth.

”Första barnet lite extra speciellt”

Hösten kommer bli speciell av många skäl. I november väntar han sitt första barn med flickvännen Lina.

– En liten flicka! Det är så klart något man ser fram emot väldigt mycket. Första barnet är kanske lite extra speciellt, allt är nytt och så där, säger Krafth.

Efter den kommande landslagssamlingen är tanken att paret ska bo in sig i Newcastle.

– Hon har inte varit här så mycket än, men första tiden har hon älskat Newcastle. Det verkar vara en jättefin stad, säger Krafth.

Så du blir kvar en lång tid framöver alltså?

– Det vet man aldrig förstås, men jag har skrivit fyra år så det hoppas jag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.