Chockförlusten – AIK blev utbuat

Tappar mark i guldstriden

Av: Andreas Käck, Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

AIK tappar i guldstriden.

Det blev förlust – mot bottenlaget Kalmar – för ett roterat hemmalag med trötta ben.

– Det var energilöst, vi fick inte tag på dem, säger Tarik Elyounoussi efter 1–2 på Friends arena.

När Tarik Elyounoussi hittade en reducering till 1–2 i inledningen av andra halvlek på Friends arena så kändes det som att en kvitteringsanstormning var annalkande.

Men energin fanns inte där hos den regerande svenska mästaren denna söndag, vars segersvit i allsvenskan på fem matcher abrupt slutade på just fem. Alexander Jakobsens och Fidan Alitis fullträffar från första halvlek räckte till en Kalmarseger.

– Vi kom inte igång från början och sen blev det bara svårare och svårare. Det var energilöst, vi fick inte tag på dem, speciellt i första. Försöker lite i andra men jag vet inte... Det ville sig inte, säger Elyounoussi efter att tre tappade poäng i toppstriden blivit ett faktum.

På väg ut till pausvila blev hemmalaget utbuat.

– Det är AIK. Du får det du förtjänar. Så enkelt är det, säger Elyounoussi om buropen och busvisslingarna.

”Trötta ben”

AIK möter Celtic i Europa League-kvalet på torsdag och i matchen mot Kalmar valde tränaren Rikard Norling att bänka stjärnor som Henok Goitom, Enoch Kofi Adu, Nabil Bahoui och Rasmus Lindqvist – med just kvalet och det tuffa matchschemat i åtanke.

Och Elyounoussi medger att det var ett tröttkört AIK.

– Det var många som hade trötta ben. Men det blir så när man spelar mycket matcher och reser hit och dit. Men vi visste det. Att de bästa lagen klarar av det och vi vill vara bland de bästa. Det är därför vi roterar som vi gör. Men ibland går det inte. Och det gjorde det inte i dag.

”Sämsta matchen”

Sebastian Larsson är inne på samma spår som sin lagkamrat:

– Vill man vara med på flera fronter så är det mycket matcher och då måste man klara av det. Vi har gjort det bra hittills i den aspekten men i dag är det nog den klart sämsta matchen sedan jag kom till klubben, säger mittfältaren.

Samtidigt, påpekar han, är det många poäng kvar att spela om i toppen.

– Det klart det är kostsamt. Det är tre poäng som vi släpper iväg. Sedan betyder det absolut inte att det är något som är kört.

1 av 2 | Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Laddar Tabell
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE