”Var det jobbigt när Ronaldo krossade dig?”

Katia Aveiros rasande inlägg väcker frågor – har Ronaldo själv skrivit det?

avPatrik Brenning

Har Cristiano Ronaldo en budbärare eller skriver stjärnan till och med under pseudonym i sociala medier?

Frågan har återigen väckts efter att systern Katia postat en rasande attack mot Liverpools Virgil Van Dijk.

Det började med en oskyldig fråga och ett oskyldigt svar.

När Virgil van Dijk kom till Ballon d'Or-galan på måndagen frågade en reporter om Cristiano Ronaldos frånvaro betydde en konkurrent mindre om det stora priset.

– Är Ronaldo verkligen en konkurrent, frågade Van Dijk skämtsamt tillbaka.

”Då får du sitta vid samma bord”

Oskyldigt på många sätt då ingen hade räknat med att Ronaldo skulle vinna priset som världens bäste spelare i år (Leo Messi vann mycket riktigt före Van Dijk). Utom möjligtvis portugisens familj?

Van Dijks svar har nämligen väckt kraftfulla reaktioner från Cristiano Ronaldos syster Katia Aveiro, själv hyfsat känd tv-stjärna och sångare i hemlandet Portugal. I en rasande attack på Instagram försvarar Katia sin bror och sågar Virgil Van Dijk längs fotknölarna med påminnelser om nederländarens finalförluster mot Ronaldo i såväl Champions League som Nations League.

”Nu Virgil får du vinna titlar som verkligen räknas och sen kan vi snacka. När du har en handfull av dem, de riktigt viktiga, kanske du får sitta vid samma bord som Cristiano”, skriver systern.

Foto: Carlos Alvarez / Getty Images Europe

Frågar sig vem som skrivit

Det är inte första gången Katia Aveiro är ute och kämpar för sin bror i offentligheten. Efter såväl utvisningar på fotbollsplanen, som kritik och till och med våldtäktsutredningar utanför den, har systern skrivit långa och känslosamma inlägg till sin broders försvar.

Aktioner som återkommande lyft frågan om systern verkligen agerar på egen hand eller om det i själva verket är Ronaldos PR-apparat som ligger bakom inläggen. Efter det senaste, såväl pålästa som detaljerade och riktat till Virgil van Dijk, frågar sig bland annat The Athletics fotbollsanalytiker Michael Caley om det till och med är Ronaldo själv som författat inlägget.

Om det är sannolikt eller inte lämnar vi till er läsare att bedöma.

ARTIKELN HANDLAR OM