Fotboll

Klart: Simon Lundevall till Grekland

Av: 

Anton Johansson

Simon Lundevall har bland annat spelat för Elfsborg.
Simon Lundevall har bland annat spelat för Elfsborg.

FOTBOLL

Det blir inte spel i Sverige för Simon Lundevall, 31.

Sportbladet kunde tidigare skriva att han var nära grekiska Volos.

Nu är han presenterad av klubben.

Yttern har jagats av flera svenska klubbar sedan den korta sejouren i Indien och Northeast United i vintras efter att han lämnade Elfsborg i höstas.

Sportbladet skrev om intresset i mitten av juli. Kontraktet med Volos är skrivet på ett år men kan förlängas ytterligare ett år.

– Det är väl ungefär elva-tolv dagar sedan de tog kontakt och därefter har det gått undan. Nu blir jag kvar i Grekland och drar igång direkt med klubben, säger Lundevall till Eskilstuna-Kuriren.

Nästan 200 matcher

Volos som klubb grundades så sent som för tre år sedan och under den nuvarande säsongen slutade laget tia i den grekiska högstaligans grundserie och har säkrat platsen i nästa säsongs Super League i det pågående slutspelet.

Lundevall har gjort 199 matcher i allsvenskan, efter fyra år i Gefle värvades han av Elfsborg 2015. Den mest poängrika säsongen gjorde han 2017, då stod han för sex mål och 15 målgivande passningar på 29 matcher och vann då den allsvenskan assistligan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Djupanalys 2022: Så bra är IF Elfsborg

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll