Talar ut: ”Jag fick ett antal dödshot”

Förre Liverpoolmålvakten om hatet

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Loris Karius.
Foto: GETTY IMAGES
Loris Karius.

Loris Karius lär för evigt bli ihågkommen för sina dubbla jättetavlor i CL-finalen 2017/18.

Nu talar han ut hatstormen – och dödshoten – som följde.

– När det övergår till personliga påhopp och rena dödshot så går det över gränsen, säger 26-åringen.

Det är i en lång intervju med tyska tidningen Bild som Loris Karius minns tillbaka till lördagen den 26 maj 2018 – den värsta dagen i hans karriär. Hans Liverpool förlorade Champions League-finalen mot Real Madrid efter två grova tavlor av Karius. Målvakten har i efterhand hävdat att bägge misstagen delvis berodde på en smäll han fick av Sergio Ramos under matchen som ledde till försvagad syn.

”Gick över gränsen”

En linje han står fast vid än i dag.

– Så här i efterhand borde jag ha varit mycket mer aggressiv i min kommunikation utåt och berättat rakt ut att smällen från Ramos ledde till att jag fick hjärnskakning under matchen. Jag gjorde tester på detta som bekräftade min misstanke, men när det berättades offentligt möttes jag bara av ondska och förolämpningar. Jag har aldrig använt det som ursäkt, men att folk gör narr av någon som skadat huvudet … det har jag ingen förståelse för. Reaktionerna gick över gränsen, säger Karius till Bild.

”Tror det är vanligt”

Han berättar också att kritiken över övergick till rena dödshot.

– Men det var inget jag tog seriöst. Det skrevs från anonyma onlinekonton från folk som inte ens visade sina ansikten i profilbilderna. Folk som gick förbi mig på gatan däremot, vågade inte ens öppna sina munnar. Jag tror det är vanligt att spelare får ta emot sådana typer av meddelanden på internet, men det gäller bara att ignorera dem; läser man allt och tar åt sig så kommer man ligga sömnlös i flera nätter. Men det är helt sjukt hur folk går över gränsen från anonyma konton. Visst, supportrarna måste ha rätt att kritisera, men när det övergår till personliga påhopp och rena dödshot så går det över gränsen, säger Loris Karius.

Publicerad:

LÄS VIDARE