Guidetti hyllar ÖFK: ’Är en monsterresa’

FOTBOLL

I fjol gick John Guidettis Celta Vigo till semifinal i Europa League.

Nu är det Östersund som river ner stora rubriker.

– De har gjort en monsterresa, säger John Guidetti.

Foto: Bildbyrån

Östersund har inte bara slagit ut Galatasaray och Paok, utan även vunnit sina två första gruppspelsmatcher i Europa League och således kopplat ett stadigt grepp om förstaplatsen i gruppen.

En resa som ger eko runtom i Europa och som får bland andra John Guidetti – semifinalist i Europa League i fjol – att lyfta på hatten.

– Jag såg deras senaste match (mot Hertha Berlin). Otroligt kul, verkligen superkul att Östersund kliver in och gör … ja, det är ju en monsterresa de gjort, det är inga småklubbar de spelat mot, säger Guidetti.

”Kommer få njuta”

Härnäst för ÖFK väntar ett lag som Guidetti mött många gånger, nämligen Athletic Bilbao.

– Det blir extra kul nu. Hoppas de sätter dit en mot Bilbao också så kan man kliva in i omklädningsrummet (i Celta Vigo) som en extra stolt svensk och skoja lite med grabbarna. Det blir en häftig match för dem (Östersund) också. De får komma ner till Bilbao och gå in på en arena som är … ja, den är något annat än den i Östersund i alla fall. Den är helt fantastiskt. De kommer att få njuta.

En som bidragit stort i Östersunds framfart är Ken Sema och 24-åringen är nu med i landslaget för första gången i karriären.

”Vore otroligt stort”

John Guidetti har bara hunnit prata lite kort med honom och hittills har de inte hunnit samtala om Europa League-äventyret.

– Det är nya förutsättningar nu. Han spelar i Östersund, jag spelar i Celta Vigo. Men vi hade en jäkla bra omgång förra året, det gick jäkligt bra, vi kom långt och föll på mållinjen. Om Östersund har chans att göra samma resa som oss och gå hela vägen – eller ja, nästan hela vägen – och gå till semifinal så vore det otroligt stort tycker jag. För Europa League har blivit större och större, säger John Guidetti.

Så är läget inför avgörandet i VM-kvalet 00:40