Här är Ghoddos val

FOTBOLL

Saman Ghoddos har gjort sitt val.

Och det blir Iran, något som Svenska fotbollsförbundet bekräftar på sin hemsida.

– Det är naturligtvis tråkigt, men jag respekterar hans beslut och önskar honom all lycka till, säger förbundskapten Janne Andersson.

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Saman Ghoddos var med på januariturnén i vintras.

I augusti meddelade Östersunds succéspelare Saman Ghoddos att han väljer bort Sverige för Iran.

Ghoddos debuterade i blågult på januariturnén i år men så länge man inte spelat någon tävlingslandskamp kan man byta landslag.

Så när den svenske förbundskaptenen Janne Andersson i onsdags tog ut truppen till det kommande VM-kvalet blev Ghoddos tillfrågad i skadade Christoffer Nymans frånvaro.

ÖFK:s anfallsstjärna drabbades av beslutsångest, bad om betänketid till i dag och Andersson lämnade en plats öppen i sin trupp.

– Mitt livs svåraste beslut, sa Ghoddos efter att Östersund slagit Hertha Berlin i går i Europa League.

”Klart vi hade hoppats på ett annat beslut”

Men nu har han tagit beslutet, och det blir Iran. Därmed väljer han bort Janne Andersson och det svenska landslaget. Det bekräftar Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida.

– Det är klart att vi hade hoppats på ett annat beslut, men jag respekterar hans val och önskar honom all lycka till, säger Janne Andersson om valet.

Den 23-årige anfallaren har varit stekhet den senaste tiden med starka insatser för Östersund, både i allsvenskan och Europa League där ÖFK gjort dundersuccé. Senast idag blev Ghoddos dessutom nominerad till priset ”månadens spelare” i allsvenskan.

Irans landslag är redan VM-klart sedan de slagit ut Uzbekistan i tredje omgången i det asiatiska VM-kvalet.

Det svenska landslaget samlas i Stockholm på måndag för direkt avgörande matcher mot Luxemburg och Nederländerna.