”Fick en chock när hon kom in”

Landslagsanfallaren om kungliga mötet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Fotbollskungen har lämnat men kanske kan den riktige kungen ansluta.

Isaac Kiese-Thelin hoppas i alla fall på kunglig glans när VM-kvalet ska avgöras på Friends Arena efter att själv ha fått en försmak på resan till samlingen i Stockholm.

– Jag fick en chock när kronprinsessan klev på planet, säger 25-åringen.

Ja, vem som åsyftas med fotbollskungen förstår nog alla och det är på Friends Arena Zlatan Ibrahimovic haft sina största landslagsögonblick på hemmaplan. Men den riktige kungen då? Har Carl XVI Gustaf sett en fotbollslandskamp på nationalarenan?

– Jag har sett någon bild bara på att prinsen brukar kolla på lite fotboll. Men jag vet inte om jag sett någon av dem här, säger landslagsanfallaren Issac Kiese Thelin.

”Hon var jättetrevlig”

Frågan kommer med anledning av att Kiese Thelin själv fick lite kunglig försmak på resan från Belgien till landslagsamlingen i Sverige.

– Jag fick en liten chock där när kronprinsessan kom in i planet. Jag tog en bild och det är många som frågat om det efteråt. Men hon var jättetrevlig.

Hade hon koll på dina mål i Belgien?

– Nej det tror jag inte, säger anfallaren med ett leende och fortsätter:

– Ingen aning. Men kanske hennes man. Nej, vi snackade inte om fotboll. Vi snackade ingenting egentligen. Bara frågade om en bild.

Var det du eller hon som frågade?

– Haha, det var jag faktiskt. Hon var snäll och lät mig ta en bild.

Hoppas på kungligt stöd

Nu hoppas 25-åringen på lite kungligt stöd när Sverige spelar för att ta sig till VM hemma mot Luxemburg på lördag.

– Det skulle vara kul om hon kom. Det blir en fullsatt arena och det vore kul om det kom lite sånt folk också, från kungahuset. Men jag antar att kungen kommer när Sverige är i mästerskap. Så han kanske kommer om vi går dit.

Svenskarna med flest herrlandskamper 00:28