Slår tillbaka mot Zlatans kritik: ”Helt galet”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic gick nyligen hårt åt den svenska landslagsledningen och kallade den inkompetent.

Nu svarar Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson på utspelet i podcasten Lundh.

– Jag tycker att det är helt galet, det som han har framfört om Janne Andersson, säger Nilsson.

Efter att förbundskapten Janne Andersson inte lät Dejan Kulusevski starta i Nations league-matchen mot Frankrike fick han och det svenska fotbollsförbundet motta rejäl kritik från Zlatan Ibrahimovic.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev Ibrahimovic på Twitter och länkade till en artikel där Andersson förklarade sitt beslut.

Nu har Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson svarat på kritiken i podcasten Lundh.

Karl-Erik Nilsson ryter till mot Zlatan.
Foto: Bildbyrån
Karl-Erik Nilsson ryter till mot Zlatan.

"En som tycker"

– Zlatan har ju lämnat den svenska fotbollen, och är nu en som tycker, precis som väldigt många andra tycker. Jag har inte samtalat med Zlatan om den frågan. Men jag tycker att det är helt galet, det som han har framfört om Janne Andersson, säger han och fortsätter

– Det här gagnar inte Zlatan och hans eftermäle. Jag tycker att det är ledsamt att den här typen av utspel kommer, som är helt ovederhäftiga.

Karl-Erik Nilsson poängterar att Ibrahimovic är värd uppskattning för det han gjort för det svenska landslaget.

"Felaktig och orättvis"

– Det spelar ingen roll vart du åker i världen, du kan komma in i en liten by någonstans i Indonesien, säger du Sverige säger de Ibrahimovic. Han är känd överallt. Men den här kritiken mot vår förbundskapten Janne Andersson, den är helt obegriplig. Jag förstår den inte, säger Nilson och tillägger:

– Vi som känner Janne och vet vilka värderingar han har… Det som hände i VM i Ryssland, det finns inte många andra förbundsledningar som hade ställt upp på det sättet som man skyddade kring Jimmy Durmaz. Jag tycker att den (kritiken) både är felaktig och orättvis.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.