Wayne Rooney slutar spela – blir permanent huvudtränare istället

Wayne Rooney slutar som spelare.
Wayne Rooney slutar som spelare.

Fotbollsstjärnan Wayne Rooney har bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan.

Istället tar han sig an huvudtränarrollen i Derby County – permanent.

– Jag kommer att vända på varenda sten för att få uppnå potentialen, säger han på klubbens hemsida.

Det var ungefär ett år sedan som Wayne Rooney, Manchester Uniteds och Englands främste målskytt genom tiderna, anslöt sig till Derby County - som spelare. Men när tränaren Phillip Cocu och klubben gick skiljda vägar i november antog Rooney tränarrollen temporärt – något som visade sig bli framgångsrikt.

Därför har klubben och spelaren kommit överens om en permanent lösning - där Rooney blir huvudtränare för laget i 2,5 år framöver. Överenskommelsen skriver klubben om på sin hemsida.

Lägger skorna på hyllan

Där bekräftar också Rooney att hans karriär som spelare är över. Orsaken ska vara att han vill kunna fokusera helt och hållet på sitt nya uppdrag.

– Att få möjligheten att följa i fotspåren efter Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard och Philip Cocu är en sådan ära och jag kan lova alla som är involverade i klubben och alla våra fans, att jag och min personal kommer att vända på varenda sten för att uppnå den potential som jag sett de senaste 12 månaderna i klubben, säger han i ett uttalande på hemsidan.

”En legend”

Beskedet om att Rooney avslutar karriären har väckt reaktioner.

”En kapten. En målskytt. En legend. Och nu, en tränare. Glad pension, tack för alla minnen”, skriver Manchester United på Twitter.

Även tränaren Ole Solskjaer kommenterar att Rooney drar sig tillbaka under en direktsänd presskonferens för Manchester United.

– Det är goda nyheter för Wayne och jag önskar honom verkligen allt det bästa. Jag tycker att han har alla förutsättnningar för att vara en bra tränare. Han har haft en väldigt bra karriär, han har en väldigt bra personlighet och han vill ha framgånger, säger han.

Wayne Rooneys debut som permanent huvudtränare blir i matchen mot Rottenham på lördag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.