Division 2 fotboll

Division två-genrepet flyttades efter dödsskjutningen

Av: 

Michael Wagner

Seriegenrepet för Angered Allians flyttades från Hjällbovallen till Vallhamra IP, motståndarlaget Sävedalens IF:s hemmaplan nio kilometer söderut.
Seriegenrepet för Angered Allians flyttades från Hjällbovallen till Vallhamra IP, motståndarlaget Sävedalens IF:s hemmaplan nio kilometer söderut.

FOTBOLL

GÖTEBORG. En 44-årig man sköts till döds i Hjällbo.

Då kände sig Gunnilse IS tvingat att pausa all verksamhet i en vecka och 21 ungdomsmatcher har ställts in.

Tisdagskvällens division två-genrep fick flyttas eftersom motståndarna inte var trygga med att åka till stadsdelen i nordöstra Göteborg.

På lördag är det premiär i division två Norra Götaland för Angered Allians (ett samarbete mellan Gunnilse IS, Angered MBIK och Angered IS sedan 2019) hemma mot Gauthiod.

Men det är högst osäkert om matchen kan spelas på Hjällbovallen i nordöstra Göteborg som tänkt.

Byter matcher?

Orsaken är den dödsskjutning som skedde mitt bland människor och förstärkt polisbevakning under söndagseftermiddagen vid Hjällbo torg efter att kravaller och upplopp brutit ut i området två dagar tidigare.

– Vi har kontakt med Svenska Fotbollförbundet och våra motståndare, säger Tomas Gustafsson, klubbchef i Gunnilse IS och projektledare i Angered Allians . Det kan bli att vi byter hemma- och bortamatch med Gauthiod för att undvika att spela hos oss.

Tisdagskvällens seriegenrep flyttades från Hjällbovallen till Vallhamra IP, motståndarlaget Sävedalens IF:s hemmaplan nio kilometer söderut.

Tomas Gustafsson, klubbchef i Gunnilse IS och projektledare i Angered Allians.

– Flera av våra spelare kände sig oroliga över att åka till Hjällbo med tanke på situationen som är där. Vi känner sympati med Angered Allians och Gunnilse, klubbarna sköter sig. Det här handlar om det som hänt i deras område de senaste dagarna, säger Sävedalens ordförande Anders Melander.

Fotbollsföreningarna i nordöstra Göteborg – moderklubbar för flera svenska elitspelare – skakas om rejält av den senaste våldsvågen.

Under måndagskvällen beslutade Gunnilse IS att ställa in all verksamhet för resten av veckan.

Kritisk mot myndigheterna

– Vi har 750 medlemmar, flera av dem har kopplingar till den ena eller den andra sidan i konflikten. Vid vårt styrelsemöte ställde vi oss alla frågan om vi kände oss trygga med att skicka våra barn till våra egna träningar. När svaret var nej bestämde vi oss för att ställa in, säger klubbchefen Tomas Gustafsson.

– Vi har rådfrågat myndigheterna och polisen hur vi ska agera men inte fått någon vägledning. De säger att vi själva får ta ansvar för vår verksamhet. Jag tycker det är svagt, säger Gustafsson. Situationen som uppstått den här gången är jävligare än någonsin.

– Det här helt galna våldet slår åt alla håll och nu drabbar det dessutom de barn och ungdomar som verkligen hade behövt idrotten som någon slags säkrare plats, säger Tomas Gustafsson.

Genrepet inför division två-premiären slutade med en 2–0-seger för Sävedalen mot Angered BK.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Våldet trappades upp trots medlingsmöten före mordet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Division 2 fotboll

Angered BK

IK Gauthiod

Sävedalens IF