Därför blir det inget nytt CL-fiasko för Rosengård

Rosengård lyckades med nöd och näppe rädda ett oavgjort resultat mot St. Pölten i hemmamötet.

Inför returen ska laget göra allt i sin makt för att undvika ett debacle á la 2018.

– Vi måste behålla fokus hela vägen oavsett hur lång matchen blir, säger lagkapten Caroline Seger.

När hon behövdes som mest klev hon fram. Caroline Seger lyckades sätta det viktiga 2–2-målet i FC Rosengårds första möte med österrikiska St. Pölten i Champions Leagues åttondelsfinal.

– Det var otroligt skönt. Det var viktigt att få med sig ett resultat. Jag tror att känslan är lättare nu än om vi hade förlorat, säger Seger om kvitteringen som kom i den sista spelminuten.

Tränare Jonas Eidevall är glad över att ha landslagskaptenen att vända sig till i sådana lägen.

– Caroline Seger är en fantastisk spelare på alla sätt och vis att ha i ett lag. Hon har förmågan att göra avgörande mål, men får inte glömma bort hennes ledarskap ute på plan. Jag tror att det är helt avgörande till at vi kan vara så bra i ett underläge som vi var, säger han.

Rosengård var riktigt illa ute mot St. Pölten, som är det enda lag kvar i turneringen som tagit sig dit genom kvalspel.

”Då vinner vi garanterat”

En förlust i förstamötet hade gett deja vu till senast Rosengård spelade Champions League-åttondelsfinal. Då 2018 mot tjeckiska Slavia Prag.

Rosengård förlorade hemmamötet med 3–2, och bortmötet slutade sedan mållöst. En klar missräkning för storklubben.

– Det fanns många faktorer till det. Vi kom från att precis ha tappat en CL-plats och ett SM-guld. Det var nog många grejer som låg bakom det där och då, minns Seger, som var med.

Eidevall basade över laget även då.

Det var en annan spelargrupp. Det var många år sedan. Nu har vi en trupp som jag tror jättemycket på. Jag är väldigt optimistisk inför onsdagen. Vi vet om att det kommer krävas hårt jobb, men jag har en stark, stark tro på att vi kommer klara det, säger han.

Vad talar för att denna upplaga av Rosengård ska lyckas undvika ett liknande utfall?

– Att vi vet att vi är ett jättebra lag som kan mäta sig med europeiskt motstånd. Att det kommer lösa sig om vi bara gör det vi vet att vi är bra på. Vi måste behålla fokus hela vägen oavsett hur lång matchen blir, säger Seger.

Eidevall:

– Det som talar för det är att vi har en väldig skicklig spelartrupp som tar kliv varje dag som ett lag, men där vi har väldigt stora individuella kvaliteter också. Kan vi skapa lika många chanser i returen som vi gjorde första mötet kommer vi också göra fler mål. Om spelet kan se ut som det gjorde i den första matchen så vinner vi garanterat.

Förre spelaren skickar hälsning

Karaktären och lagmoralen Rosengård visade upp för att rädda ett oavgjort resultat senast ger ett bättre utgångsläge denna gång, menar Seger.

Ett avancemang kan leda till ett möte med ett bekant ansikte längre fram.

– Jag fick hjärtat i halsgropen när jag såg halvtidsresultatet. Det kändes lite bättre när jag såg att Rosengård kvitterat. Jag är fullt övertygad om att laget gör en bättre prestation i andra mötet och grejar ett avancemang, säger Zecira Musovic, som lämnade klubben i vintras.

Nu spelar hon i Chelsea, som har 2–0 efter det första mötet med Atletico Madrid i sin åttondelsfinal. Musovic välkomnar ett kärt återseende.

– Det hade varit otroligt roligt att möta Rosengård. Helst så sent som möjligt, hälsar hon sina gamla lagkamrater.

– Det är skönt att hon känner så. Hon vet ju vad vi kan. Det hade varit otroligt kul att mötas i en final i Göteborg. Det säger jag bara ”ja” till, svarar Seger.

Tränare Eidevall är mer försiktig i sitt svar.

– Det är såklart ingenting vi har en avvikande uppfattning om, men vi behöver lägga vårt fulla fokus på det som vi måste göra på onsdag. Sedan efter det är det klart att vi kan börja blicka framåt. Vi är här och nu, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.