Christian Eriksen: ”För fasiken, jag är ju bara 29 år”

Läkaren Jens Kleinfeld om första orden på planen: ”Då visste jag att hjärnan inte var skadad”

KÖPENHAMN. Christian Eriksens första kommentar på gräsmattan på Parken?

– För fasiken, jag är ju bara 29 år.

Det var dramatiska ögonblick när Christian Eriksen kollapsade och hans hjärta stannade i lördags kväll när Danmark mötte Finland.

En av läkarna som var framme och hjälpte mittfältaren akut med hjärtstartare var tyske Jens Kleinefeld som jobbar för både Uefa och Fifa.

Han berättar för tyska tidningar i mediagruppen Funke om hur långt tid det tog innan Eriksen vaknade till liv efter de första elchockerna med defibrillator.

- Cirka 30 sekunder senare öppnade han ögonen och jag kunde prata direkt med honom.

- Det var ett mycket rörande ögonblick. I sådana medicinska nödsituationer i vardagen är chansen att lyckas mycket lägre, säger Kleinefeld.

”Då visste jag att hjärnan inte var skadad”

Han frågade Christian Eriksen om hans medvetandegrad, fick en nick tillbaka och sedan svarade landslagsspelaren när han förstod vad som inträffat:

– För fasiken, jag är ju bara 29 år.

- Då visste jag att hjärnan inte var skadad och att han hade återhämtat sig helt, säger Jens Kleinefeld.

Den tyske läkaren uppger också att Christian Eriksen var fullt medveten och reagerade tydligt på kommandon när han fördes ut från Parken till närliggande Rigshospitalet.

Lagkaptenen Simon Kjaer publicerade senare under torsdagsförmiddagen ett uttalande om sin upplevelse av situationen.

– Det har varit mycket speciella dagar, där fotbollen inte har varit det viktigaste. Chocken kommer sitta i mig - och oss alla - för alltid. Det enda som är viktigt och som betyder något är att Christian är okej! Jag är stolt över hur vi agerade som lag ochg hur vi stått enade i denna tuffa period. Jag är rörd och djupt tacksam över stödet, skriver Kjaer.

Christian Eriksen kollapsade i matchen mot Finland.
Christian Eriksen kollapsade i matchen mot Finland.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.