Steg åt rätt håll för Växjö – trots skräckuppladdning

GÖTEBORG. Förlust 0–2 men var ett steg framåt för Växjö.

Med tanke på fjolåret och skräckskadan för två dagar sedan.

– Det var väldigt tragiskt. Det var en jobbig upplevelse för alla i laget, säger Signe Holt Andersen.

Växjö DFF kom till Bravida och Häckens historiska damallsvenska premiär med 0–3 och 0–4 i bagaget mot företrädaren Kopparberg/Göteborg i mötena 2020.

Smålandslaget som lyfte till en sjätteplats i fjol efter en stark avslutning var nära att chocka favoriten i matchinledningen.

Trots en enveten press mot Växjömålvakten Kaitlynn Fraines mål fick Madeline Gotta ett jätteläge vid ställningen 0–0 i 12:e minuten. Men landslagsmålvakten Jennifer Falk mellan stolparna i Häcken svarade för en superräddning.

– Vi gjorde en stabil första halvlek där vi låg rätt i försvarsspelet. Vi hade en riktigt bra chans att göra 1-0. Det var synd att vi inte tog ledningen där, säger anfallsstjärnan Signe Holt Andersen.

Men i stället svarade Pauline Hammarlund för 1–0 för hemmalaget och inledningen av andra halvlek gjorde Stina Blackstenius 2–0 för Häcken.

– Det är surt. Matchen var ett steg framåt för oss. Vi fick saker att stämma lite bättre för oss. Det får vi ta med oss, säger Växjötränaren Maria Nilsson.

Ingen optimal uppladdning

Uppladdningen var inte den bästa.

I onsdags skadade sig anfallaren Violah Nambi svårt i slutet av träningen hemma på Värendsvallen.

– Jag tror inte skadan påverkade oss så mycket i den här matchen. När det väl hände så var det jättetråkigt speciellt för spelaren som det drabbade, säger Maria Nilsson.

– Fotleden gick av och den var sned och allt. Det var en otäck skada och vi var lite skärrade där ett tag. Vi har pratat igenom det. 

Signe Holt Andersen:

– Det var otäckt, foten stack ut åt fel håll. Det påverkade laget, men vi har varit bra på att prata igenom det. Vi vet att Viola har det bra nu och det försöker vi ta med oss. 

Vet ni hur länge hon blir borta?

– Nej, vi vet bara att hon har opererats och att operationen gick bra, säger Holt Andersen.


Se alla damallsvenska matcher här på Sportbladet Play

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.