Lustig stod för självmål i PSG:s kross

avErik Karlsson

FOTBOLL

Miljardstjärnorna Neymar, Kylian Mbappé och Edinson Cavani körde över Mikael Lustigs Celtic från start.

Och som inte det vore nog så toppades PSG-krossen med ett självmål av den svenske landslagsmannen.

– Vi spelar som ett pojkar 12-lag i vissa situationer, säger Celtics tränare Brendan Rodgers.

– De har den mest spännande startelvan i världen just nu. Det blir en spännande match och en rolig upplevelse.

Orden är Mikael Lustigs inför mötet med PSG i CL-premiären.

Och nog var det en spännande, och dyr, startelva som PSG mönstrade. Neymar och Kylian Mbappé har tillsammans kostat i runda slängar fyra miljarder i sommar och tillsammans med Edinson Cavani bildar de en fruktad anfallstrio.

”Får vad man betalar för”

I första halvlek mot Celtic hade den trion show.

Första ut att presentera sig var Neymar som kom loss i djupet på en snabb omställning och sedan placerade in 1–0 högt bakom Craig Gordon.

En kvart senare slog Neymar inlägget som först Cavani missade och som sedan Mbappé kunde förvalta till 2–0. När sedan Mikael Lustigs mittbackskollega Jozo Simunovic rev ner Cavani kunde den tredje och sista länken också placera in 3–0 från elva meter.

– Man får vad man betalar för, konstaterade Erik Niva i Viasat i halvtid.

”Går inte att säga något om”

I andra halvlek lugnade sig anstormningen en aning. Men Mikael Lustigs kväll blev inte alls den roliga upplevelse han hoppades på. I 83:e minuten skickade Kylian Mbappé in bollen från höger och en olycklig Lustig styrde bollen i eget mål.

– Det går inte att säga något om den situationen, bollen susar förbi några ben och studsar in. Men för en backlinje med Lustig som något ovan mittback och 18-årige (Anthony) Ralston är det väldigt, väldigt mycket begärt att de ska kunna bromsa defensiven, säger Erik Niva i Viasat.

Matchen slutade 5–0 sedan Edinson Cavani nickat in slutresultatet i slutminuterna. Efteråt var Bredan Rodgers besviken på sitt lag.

– PSG är tre, fyra klasser bättre än oss, men i först halvlek spelade vi som ett pojkar 12-lag i vissa situationer, säger han.

▪▪▪

I samma grupp tog Bayern München en klar 3–0-seger hemma mot Anderlecht efter att Sven Kums i bortalaget dragit sig på ett rött kort och orsakat en straff – som Robert Lewandowski satte dit – redan i elfte minuten.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.