Herrera: ”Zlatan här för att hjälpa”

avSimon Sjöstrand

REUTERS

Zlatan Ibrahimovic, 35, kommer att följa Europa League-finalen från sidan.

Det räcker för att lyfta Manchester United, menar lagkamraten Ander Herrera.

– Zlatan är här för att hjälpa, säger mittfältaren enligt Daily Mail.

Zlatan Ibrahimovic, 35, blir borta från fotbollen i flera månader efter sin knäskada och kommer att följa onsdagens Europa League-final från sidan.

”Ibra” har opererats och är övertygad om en comeback, var är fortfarande oklart, och skickade en hälsning till sina lagkamrater i helgen.

”Jag är redo för finalen”, skrev anfallaren på Instagram.

Lagkamraten Ander Herrera menar att svensken, trots att han missar finalen, kommer att spela en viktig roll för Manchester United i Stockholm.

”Stöttar oss”

– Zlatan är här för att hjälpa, precis som Ash (Ashley Young). Vill du vinna en Europa-titel och göra en bra säsong behöver du hjälp utifrån, det handlar inte bara om vad som händer på planen. Vi är ett lag tillsammans. Alla är viktiga. Zlatan är med oss, han stöttar oss, säger Herrera enligt Daily Mail.

– Självklart är det elva spelare som ska göra det på planen, men alla är redo att hjälpa till och pusha sina lagkamrater. Så om vi vinner, kommer det att vara för alla. Alla har varit en del av detta. Zlatan och Ash har väldigt fina erfarenheter. Vi behöver alla, fortsätter Herrera.

”Ibra”, som hyllats som årets värvning i Premier League, har enligt brittiska medier vistats i Stockholm under ett par dagar och förväntas närvara på Friends Arena under finalen.

”Optimistisk”

När och var svensken kommer att återuppta sin fotbollskarriär är ännu oklart, men superstjärnan har hela tiden understrukit att han kommer tillbaka.

– Jag kommer att komma tillbaka starkare. Att ge upp är inget alternativ, har ”Ibra” bland annat sagt.

Även Herrera är övertygad om 35-åringens comeback.

– Han är optimistisk. Han är 100 procent säker på en comeback för att han inte kan sluta vinna. Han kan inte sluta göra mål. Jag är säker på att han kommer tillbaka i toppslag.

Europa League-finalen mellan Manchester United och Ajax spelas 20.45 på onsdagen.